Uvæpnet mann skutt på kloss hold

Ble skutt rett ned mens han snakket med sikkerhetsstyrker i Bahrain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et amatøropptak fra den bahrainske byen Sitra viser hvordan sikkerhetsstyrkene i landet slår ned på opprøret. Mannen virker å være ubevæpnet og nekter å følge ordrene om å forlate stedet.

Videoen viser deretter at han blir skutt fra kloss hold, noe som gjør at han faller i bakken mens han tar seg til brystet. Mannen reiser seg igjen før han blir skutt en gang til, denne gangen i hodet.

I det mannen faller til bakken, begynner en folkemengde å løpe mot styrkene før videoen avsluttes. Den kommer etter flere meldinger om at sikkerhetsstyrkene i landet skyter mot sivile.

Arresterte opposisjonsledere Dagen etter at myndighetene i Bahrain rykket kraftig inn på Perleplassen med tankser og tungt bevæpnede styrker, fortsatte kampen mot de opposisjonelle kreftene i dag.

Menneskerettighetsgrupper melder at hæren skjøt med haglegæverer mot en demonstrasjon i en sjiamuslimsk landsby i morgentimene torsdag. Sikkerhetsstyrkene åpnet ild mot flere hundre demonstranter i landsbyen Deih, melder nyhetsbyrået AFP.

Myndighetene i landet, som har slått hardt ned på opptøyene i landet, arresterte i dag også flere opposisjonsledere, melder det nasjonale nyhetsbyrået ifølge New York Times.

- Ville drepe sivile Bahrains nyhetsbyrå skriver at opposisjonslederne ble pågrepet fordi de «har hatt etterretningskontakter i utenlandske land» og «egget til drap på sivile og ødeleggelse av offentlige og private bygg».

Hassan Mushaima, eksilpolitikeren som kom tilbake til stor jubel forrige måned, skal være en av de arresterte. Også Ebrahim Sharif, lederen for et sekulært parti, skal ha blitt pågrepet.

En rekke andre politisk aktive ble også tatt hånd om av sikkerhetsstyrkene i løpet av dagen.

- Vi føler oss tvunget inn i et hjørne og prøver å finne en vei ut, sier Jalal Fairooz, lederen for opposisjonspartiet Wefaq.

FN-kritikk FN slår fast at sikkerhetsstyrkene i landet har begått «sjokkerende og ulovlige» overgrep. FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay, sier det er kommet meldinger om drap på både demonstranter og helsepersonell.

Dessuten skal flere sykehus ha blitt overtatt av sikkerhetsstyrker.

Onsdag ble demonstrantene på Perleplassen slått hardt ned på. Hundrevis av bahrainske millitære gikk til aksjon mot folkemengden, støttet av helikoptere og tankser. Flere skal ha blitt drept.

- Skjøt mot barn - De knuste alt de kom over. De skjøt mot barn og viste ingen medmennesklighet, ingen respekt, sier Hassan Ali Ibrahim til New York Times.

Den 35-årige gartneren hadde tilbrakt natten på Perleplassen, der flere hundre demonstranter har bodd i telt den siste tiden.

- Da jeg så tanksene og bilene, begynte rundt hundre av oss å gå mot dem, mens vi ropte "Fredlig, fredlig". Det var da de startet å skyte, fra bakkenivå og fra broen. Fra over alt, sier Ibrahim.

 OPPRØR:  Demonstrasjonene mot myndighetene i Bahrain førte til sammenstøt også i dag, her fra byen Jidhafs. Foto: (AP Photo/Hasan Jamali)
OPPRØR: Demonstrasjonene mot myndighetene i Bahrain førte til sammenstøt også i dag, her fra byen Jidhafs. Foto: (AP Photo/Hasan Jamali) Vis mer