HARDT VÆR: Det dårlige været fortsetter langs kysten i Sør-Norge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.
HARDT VÆR: Det dårlige været fortsetter langs kysten i Sør-Norge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.Vis mer

Uvær fører til ras, veltede trær og cruiseskipsproblemer

Meteorologene varsler mer uvær.

Kraftig vind og nedbør siste døgn har skapt problemer særlig langs kysten av Sør-Norge det siste døgnet.

Tirsdag formiddag gikk det et ras i Masfjorden i Hordaland. E39 er stengt. Omkjøringsveien fylkesvei 383 Indre Haugsdal er også stengt som følge av raset.

Innerst i Aurlandsfjorden i Sogn var vinden så kraftig at cruiseskipet Aurora ikke kom seg til kai i Flåm tirsdag morgen, skriver Sogn Avis.

– Skipet skulle til Flåm, men på grunn av sterk vind valgte kapteinen å snu og gå rett videre til Hellesylt, opplyser assisterende hamnesjef Jon Olav Stedje i Aurland.

Driftsleder Alf Sigurd Strømsnes i Flåmsbanen sier til NRK at vinden ikke har påvirket togtrafikken.

– Men fordi skipet måtte snu, mister vi om lag tusen passasjerer som skulle reist med Flåmsbanen i dag, sier han.

I Gloppen veltet et tre og traff en hjelpemann på en søppelbil på Vereide i Gloppen. Mannen var ved bevissthet da han ble kjørt til sykehuset i Førde.

Tirsdag morgen var det nysnø i fjellet flere steder. Vegvesenet ber trafikantene om å ta hensyn til kjøreforholdene over Sognefjellet.

Det er meldt om kraftig vind opptil full storm langs kysten fra Hordaland og helt opp til Trøndelag. Flere steder advares det mot å være ute i småbåt. I fjellet i Sør-Norge er det også meldt om liten til full storm. Lenger nord i landet er det ventet mye regn med fare for lokale oversvømmelser.