Vær

Uvær fører til stengte fjelloverganger

Flere veier og fjelloverganger er allerede stengt natt til søndag på grunn av uvær. Det kan gjøre det utfordrende for dem som skal hjem fra påskeferien.

UVÆR: Flere fjelloverganger er stengt natt til første påskedag på grunn av dårlig vær. Det er også kolonnekjøring på noen strekninger, som kan bli stengt på kort varsel. Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen / NTB
UVÆR: Flere fjelloverganger er stengt natt til første påskedag på grunn av dårlig vær. Det er også kolonnekjøring på noen strekninger, som kan bli stengt på kort varsel. Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vegtrafikksentralen vest melder ved totiden natt til søndag at det er innført kolonnekjøring for kjøretøy over 7,5 tonn over riksvei 7 Hardangervidda inntil videre på grunn av uvær. Overgangen er stengt for personbiler.

Fylkesvei 55 over Sognefjellet er stengt på strekningen Rustasætre bom – Sognefjellshytta. Det vil ikke gjøres noen ny vurdering om åpning før tirsdag.

Også fylkesvei 51 Valdresflye er stengt. Her opplyser Vegtrafikksentralen øst at den ikke vil bli åpnet igjen søndag.

På fylkesvei 50 Hol – Aurland kan kolonnekjøring bli innført på kort varsel. Det meldes om stedvis redusert sikt, stiv kuling, skyet og lett snøvær.

Haukelifjell foreløpig åpen

Vegtrafikksentralen sør melder at E134 over Haukelifjell foreløpig er åpen, men på grunn av det meldte uværet første påskedag kan det bli kolonnekjøring og stengt fjellovergang.

Klokken 5.45 var det bart og minus 2 grader på Haukelifjell, laber bris og delvis skyet. Det er ventet kraftig vindøkning og snøvær utover dagen.

Vegtrafikksentralen anbefaler derfor bilister til å sjekke vær og trafikkmeldinger på 175.no før man legger ut på veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer