Uvær gir OBS-varsel i hele landet sør for Nord-Trøndelag

Venter snø, vind og vanskelige kjøreforhold.

SNØ: I natt og i løpet av dagen i morgen, er det ventet snø og rundt null grader i store deler av Sør-Norge. Det kan føre til vanskelige kjøreforhold. Her fra E6 mellom Lillehammer og Biri i januar.
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
SNØ: I natt og i løpet av dagen i morgen, er det ventet snø og rundt null grader i store deler av Sør-Norge. Det kan føre til vanskelige kjøreforhold. Her fra E6 mellom Lillehammer og Biri i januar. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Har du ennå ikke kommet deg på hytta for vinterferien, eller har du planlagt å legge ut på veien en gang i morgen?

Da bør du ta til deg rådene fra meteorologene først.

Meteorologisk institutt har nemlig sendt ut OBS-varsel for så å si hele landet sør for Nord-Trøndelag.

Trafikkproblemer Problemene vil være størst i natt og tidlig på lørdag.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Vestlandet sør for Stad, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Telemark, Agder, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Oppland og Hedmark.

- OBS-varselet er det siste døgnet blitt utvidet til å gjelde lavlandet på Østlandet i tillegg til de øvrige områdene. I natt kommer det en vindøkning i fjellet, i tillegg til snø- og snøfokk på fjellovergangene i Sør-Norge. Det vil også komme snø på Østlandet, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan til Dagbladet.

I lavlandet på Østlandet kan det bli problemer i trafikken. Meteorologene varsler såkalt nullføre med rundt null grader og snø. Samtidig er vinterferien i gang i 13 av landets fylker.

- Det kommer 10-20 millimeter. Det kan skape problemer, fordi folk kanskje skal ut å kjøre i morgen, sier Biseth Granan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer