Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uvær gir OBS-varsel i hele landet sør for Nord-Trøndelag

Venter snø, vind og vanskelige kjøreforhold.

SNØ: I natt og i løpet av dagen i morgen, er det ventet snø og rundt null grader i store deler av Sør-Norge. Det kan føre til vanskelige kjøreforhold. Her fra E6 mellom Lillehammer og Biri i januar.
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
SNØ: I natt og i løpet av dagen i morgen, er det ventet snø og rundt null grader i store deler av Sør-Norge. Det kan føre til vanskelige kjøreforhold. Her fra E6 mellom Lillehammer og Biri i januar. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du ennå ikke kommet deg på hytta for vinterferien, eller har du planlagt å legge ut på veien en gang i morgen?

Da bør du ta til deg rådene fra meteorologene først.

Meteorologisk institutt har nemlig sendt ut OBS-varsel for så å si hele landet sør for Nord-Trøndelag.

Trafikkproblemer Problemene vil være størst i natt og tidlig på lørdag.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Vestlandet sør for Stad, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Telemark, Agder, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Oppland og Hedmark.

- OBS-varselet er det siste døgnet blitt utvidet til å gjelde lavlandet på Østlandet i tillegg til de øvrige områdene. I natt kommer det en vindøkning i fjellet, i tillegg til snø- og snøfokk på fjellovergangene i Sør-Norge. Det vil også komme snø på Østlandet, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan til Dagbladet.

I lavlandet på Østlandet kan det bli problemer i trafikken. Meteorologene varsler såkalt nullføre med rundt null grader og snø. Samtidig er vinterferien i gang i 13 av landets fylker.

- Det kommer 10-20 millimeter. Det kan skape problemer, fordi folk kanskje skal ut å kjøre i morgen, sier Biseth Granan.

Vindøkningen i fjellet kommer i natt og vil vare til omtrent midt på dagen. Snøen på Østlandet vil komme tidlig på dagen, mens det ser bedre ut på ettermiddagen og kvelden.

Kraftig vind Uværet som feier over Norge det neste halve døgnet kommer fra Atlanterhavet og vil følgelig føre til kraftig vind på vestlandskysten.

På Vestlandet blir det i kveld og i natt sørlig liten storm på kysten og i fjellet. Det samme gjelder for Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

Den sterke vinden og snøen vil også føre til vanskelige kjøreforhold i fjellet.

- Det vil snø flere steder før det klarner opp. Det betyr at det kan bli fint skiføre for dem som er opptatt av slik. Forholdene nå kan bli begredelige flere steder, mens det ser bedre ut fra søndag og ut uka - spesielt østafjells, sier Biseth Granan.