Uvær gir stengte veier og flyproblemer i nord

Nesten 20 veier i Finnmark er stengt på grunn av uvær.

UVÆR: Fra Sør-Trøndelag og nordover var det vanskelige forhold for bilister fredag. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
UVÆR: Fra Sør-Trøndelag og nordover var det vanskelige forhold for bilister fredag. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Et brått væromslag fra kaldt vær til mildt vær med mye vind ga naturkreftene fritt spillerom i Finnmark. Fredag morgen var nærmere 20 veier stengt i fylket, melder NRK.

I nabofylket Troms var det også ventet at dagen skulle bli kaotisk, med enda mildere vær som kunne føre til regn langs kysten.

Videre sørover var det også dårlig vær fredag morgen. Ingen fly kunne i morgentimene lette eller lande på Bodø lufthavn, og på mindre flyplasser i fylket skapte også været problemer. Flytrafikken ble berørt på grunn av svært glatte rullebaner.

I tillegg begynte flyene å fryse mens de sto på bakken. Widerøe oppfordret fredag morgen sine passasjerer til å kontakte den lokale flyplassen for nærmere informasjon om trafikken, melder NRK.

Veitrafikken i Nordland slapp heller ikke unna. I Lofoten og Vesterålen var fredag morgen flere veier stengt, og over Beiarfjellet var det kolonnekjøring på grunn av snøvær og vind.

Også i Sør-Trøndelag var det trafikale problemer. Torsdag kveld begynte det å regne i fylket, noe som skapte kaos på veiene, ifølge NRK. Det var opptil fem timers ventetid langs E6 fra Trondheim i retning Nord-Trøndelag i påvente av salt- og strøbiler.

NTB