Uvær herjet Oslo

Populære steder ble rammet da et kraftig uvær skylte over Oslo natt til søndag.

UVÆR HERJET: Like over midnatt natt til søndag skylte et kraftig uvær innover de sentrale østlandsområdene. Video: Dagbladet/ Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Like over midnatt natt til søndag skylte et kraftig uvær innover de sentrale østlandsområdene. Populære steder i Oslo har blitt rammet av oversvømmelser, samt at brannvesenet har rykket ut til nærmere 70 oppdrag tilknyttet skader fra uværet.

Dagbladet har videoklipp av at vannet skylte inn over T-banestasjonen på Jernbanetorget, samt at det populære utestedet Rockefeller tok inn vann fra taket

Stabssjef i Oslo brann- og redningsetat (OBRE) Lars Magne Hovtun opplyser at også Kulturhistorisk museum og Oslo legevakt ble rammet av oversvømmelser.

- I tillegg har vi vært innom en rekke bygninger i nærheten av Youngstorget og Oslo S, sier han.

Startet med lynnedslag

Da det begynte å komme mange og tette lynnedslag i Oslo, sendte Meteorologisk institutt ut en faremelding for flytrafikken. Varselet ble sendt ut 00.30 og varte fram til 04.30, opplyser vakthavende meteorolog Jan Erik Brandt overfor Dagbladet.

I samme tidsperiode som at farevarselet ble sendt ut, fikk politiet inn flere meldinger fra bekymrede beboere.

- Vi mottok mange meldinger fra bekymrede personer som fortalte at de hadde hørt høye smell, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Guro Sandnes, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer