Uvær i Nord-Norge:

Uvær hindrer leteaksjon etter student i Finnmark

En student i 20-årene er savnet. Uvær stopper beltevogner og letemannskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En student i 20-årene har vært ute en måned på skitur fra Narvik til Alta. I morges sendte han en nødmelding. Uvær har imidlertid stanset leteaksjonen, bekreftet Finnmark politidistrikts operasjonsleder Svein Erik Jacobsen til Altaposten.

- Mannen er student i Alta og godt turvant, men sendte i dag ut en nødmelding. Han befinner seg i området mellom Eibydalen og Kvænangsbotn like sør for Alta, sa han.

Mannen hadde med seg pulk og to hunder da han dro ut på tur før jul.

HRS Nord-Norges vakthavende redningsleder Finn Tore Sortland forteller NTB at HRS, på grunn av nødmeldingen, tror de har eksakt posisjon på mannen.

Leteaksjonen har imidlertid blitt hemmet av uvær. Det ble sendt ut et Sea King Helikopter fra Porsanger, men helikopteret måtte snu på grunn av været. Et Orion-fly har fløyet over området i flere timer, men det har ikke vært mulig å se gjennom været.

Heller ikke politiscootere nådde fram på grunn av de ekstreme værforholdene, og til slutt ble det besluttet at Sivilforsvarets beltevogner skulle forsøke å rykke ut.

Værsituasjonen har imidlertid forverret seg ytterligere utover kvelden, og selv ikke beltevognene har sjans til å nå fram. Ved 18.40-tiden står de ved fjellet Vuossogalvarri, omtrent halvveis fram til målet, og venter på bedre vær.

- Beltevognene står fast i fjellet, og det er ingen sikt i det hele tatt, sier vakthavende redningsleder Bård Mortensen.

(NTB)