Uvær i Europa: Ni omkomne

Totalt har ni personer mistet livet etter ei helg hvor både Frankrike, Italia og Hellas har blitt kraftig rammet av uvær.

KOLLAPS: Ei bru har kollapset i Italia som følge av jordras. Foto: NTB Scanpix
KOLLAPS: Ei bru har kollapset i Italia som følge av jordras. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ni personer har omkommet som følge av voldsomt uvær i deler av Frankrike, Hellas og Italia denne helga. Uværet har forårsaket flommer, ras og en brukollaps, melder The Guardian.

Fire personer har mistet livet som følge av voldsomme flommer i den franske Rivieraen, mens to personer fortsatt er meldt savnet. Tre av de omkomne ble funnet i biler som ble tatt av flom i Var-regionen.

MISTE LIVET: Tre personer har mistet livet etter å ha blitt tatt av flom i Frankrike. Foto: NTB Scanpix
MISTE LIVET: Tre personer har mistet livet etter å ha blitt tatt av flom i Frankrike. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Italia

Mandag fortsatte vannet å stige i Italia. Også der ble en kvinne funnet død etter at bilen hennes ble tatt av flom. Nær Savona er det igangsatt søk etter at et jordras førte til et ei bru kollapset.

Innbyggere i Pavia har blitt tvunget til å evakuere som følge av at vannstanden i Ticino-elva stiger, ifølge Sky News.

STENGT: Motorveien ved Athen er blitt stengt som følge av uværets herjinger. Foto: NTB Scanpix
STENGT: Motorveien ved Athen er blitt stengt som følge av uværets herjinger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hellas

Også i Hellas er fire personer blitt bekreftet omkommet. To menn i 50-åra ble funnet døde i Antirio etter at seilbåten deres ble rammet av uværet.

Seint mandag kveld kom det nye meldinger om at ytterligere to personer var blitt funnet omkommet på Rodos. En eldre kvinne skal ha omkommet da huset hennes ble oversvømt, mens en mann forsvant på sjøen.

Vest for Aten har hundrevis av hjem blitt evakuert. I tillegg har motorveien mellom Aten og Corinth blitt stengt som følge av leirmasser i veien.

Greske medier omtaler uværets følger som «bibelske ødeleggelser».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer