Uvær i Finnmark - bygder isolert

Og skal du sørover, må du kjøre om Finland, ifølge NRK.

KREVENDE FORHOLD: I nord. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
KREVENDE FORHOLD: I nord. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Uvær der du er? Har du tips eller bilder? Send til 2400@db.no!

Flere bygder er isolert på grunn av uvær i Finnmark, melder NRK. De skriver at hele 27 veier er stengt i fylket. Det gjelder blant annet samtlige fjelloverganger i Finnmark.

- Status i Finnmark nå er at vi har en god del veier som er stengt på grunn av uvær, og en del er stengt på grunn av fare for ras, sier Grethe Turmo Hatten i Veitrafikksentralen for Troms og Finnmark.

Dette gjør at det ikke er mulig å komme seg til Båtsfjord eller Berlevåg, fordi Båtsfjordfjellet, Kongsfjordfjellet og Ifjordfjellet er stengt. Tre veier som fører til Nordkinnhalvøya er også stengt.

De som vil dra sørover i landet må kjøre via Finland, skriver NRK. Kvænangsfjellet, som er eneste vei inn mot Troms, er stengt.

KREVENDE FORHOLD: Slik ser det ut på E69 ved Vedbotn. Foto: Vegtrafikksentralen
KREVENDE FORHOLD: Slik ser det ut på E69 ved Vedbotn. Foto: Vegtrafikksentralen Vis mer

- Det er ganske ruskete vær. Det er en god del vind og snø. Det er varslet sterk vind, og med snø i tillegg blir det krevende, opplyser vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Anne Solveig Andersen, til Dagbladet.

Hun sier at været trolig holder seg slik utover dagen, men at det gradvis avtar mot kvelden og natta. I morgen vil været ha roet seg betraktelig.

Det er sendt ut et gult farevarsel i området.

- Vi anbefaler å beregne lengre tid på transport og kjøring, og sjekke status på veimeldinger og veidekke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer