Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uvær i nesten hele Nord-Europa

Uværet skaper store problemer i Nord-Europa og førte søndag til at en rekke fly-, tog- og ferjeavganger måtte innstilles.

SE NÅ: Ekstremværet skaper problemer over hele Europa Vis mer

I Storbritannia ble flere titalls flyavganger innstilt, og en rekke togselskaper oppfordret folk til å holde seg hjemme. Her har uværet fått navnet Ciara.

I Skottland ble tre mennesker skadd da taket på en pub brøt sammen i kraftige vindkast, og britiske meteorologer melder om vindkast opp mot 36 meter i sekundet.

Det meldes også om oversvømte veier og bygninger, og myndighetene ber folk passe seg for flygende gjenstander og høye bølger langs kysten.

I Irland har oversvømmelsene ført til strømbrudd, og rundt 10.000 husstander var søndag rammet, ifølge kringkasteren RTE.

Buckingham Palace opplyser at dronning Elizabeth har avlyst deltakelsen på en gudstjeneste i Sandringham på grunn av uværet. Årsaken var bekymring for sikkerheten til de mange som pleier å stille opp for å få et glimt av dronningen når hun er ute i offentligheten.

SABINE: Tyskland har døpt uværet Sabine, og også der frykter myndighetene at fallende trær skal skape store problemer for bil- og togtrafikken. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / Scanpix
SABINE: Tyskland har døpt uværet Sabine, og også der frykter myndighetene at fallende trær skal skape store problemer for bil- og togtrafikken. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / Scanpix Vis mer

Trafikkproblemer

Tyskland har døpt uværet Sabine, og også der frykter myndighetene at fallende trær skal skape store problemer for bil- og togtrafikken.

Jernbaneselskapet Deutsche Bahn har innstilt flere avganger, og ved de travle flyplassene i Frankfurt, Hamburg, Berlin og Köln ventes det også innstillinger utover ettermiddagen.

Rundt 100 avganger til og fra Frankfurt er innstilt søndag, opplyser Fraport, som står for driften av lufthavnen. Det utgjør rundt 8 prosent av trafikken.

Uværet har også rammet Belgia hardt og ved flyplassene i Brussel var 60 avganger innstilt søndag.

- Forsinkelser og innstillinger av fly fra og til Brussel må påregnes, heter det i en kunngjøring fra flyplassen.

I Nederland ble alle fotballkamper innstilt søndag, og flyeselskapet KLM innstilte 120 europeiske flygninger fra Schiphol som en forholdsregel.

Problemer i Danmark

Danske meteorologer varsler kuling med vindkast opp mot storm og kanskje også orkan søndag ettermiddag og kveld, og også der er tog- og flyavganger kansellert.

SAS har blant annet innstilt fire avganger fra Kastrup til Heathrow søndag.

Veimyndighetene i Danmark advarer også bilister mot å krysse de største bruene, og Øresundsbroen kan bli stengt klokka 14.

Store kjøretøy anbefales ikke å kjøre over Storebæltsbroen søndag ettermiddag og kveld.

Høy vannstand

KRAFTIG VIND: Det blir kraftig vind og mye nedbør over store deler av Norge søndag. Video: Dagbladet TV Vis mer

Svenske meteorologer varsler kraftig regn og vind søndag ettermiddag og kveld, og advarer blant annet mot høy vannstand i Bottenhavet.

Tog- og ferjeavganger er innstilt også i Sverige, og den kraftige vinden ventes å skape store vansker for flytrafikken utover dagen.