Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uvær i nord: Veier stengt, ferjer satt ut av spill, to bygder isolert

Uværet og rasfaren skaper fortsatt problemer i nord. 

BYGDER ISOLERT:  Et stort jordras gikk natt til torsdag over fylkesvei 554 i Nordland. Beboere i Skjerstad og Breivik i Bodø kommune er fortsatt isolert etter raset.
Foto: Politiet / NTB scanpix
BYGDER ISOLERT:  Et stort jordras gikk natt til torsdag over fylkesvei 554 i Nordland. Beboere i Skjerstad og Breivik i Bodø kommune er fortsatt isolert etter raset. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere ferjesamband i Nordland har vært stengt på grunn av uvær og sterk vind, men åpner ifølge Statens vegvesen i morgentimene torsdag.

Flere veistrekninger er stengt og har omkjøringer på grunn av flom, og i Troms og Finnmark revurderes rasfaren i morgentimene, etter at flere lokale veier har vært stengt det siste døgnet. Ifølge varsom.no er flomfaren i Nordland torsdag betydelig, mens det fremdeles er stor fare for våte flakskred i store deler av Nordland, Troms og Finnmark.

– Vårt inntrykk er at det dårlige været og all nedbøren er på vei tilbake. Men landskapet er mettet med vann, så folk bør fremdeles været klar over skredfare, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Salten politidistrikt til NTB.

Politiet i Salten fikk melding 20 minutter etter midnatt fra en bilist på vei til Skjerstad i Bodø kommune om et leirras over fylkesvei 554 i Juvika. Beboere i bygdene Skjerstad og Breivik er fremdeles helt isolert.

– Det er et 30 meter bredt jordras over veien, der massene har revet med seg autovernet og trær. Det ligger ved bratt terreng, høyden på massene er tre til fem meter, sier operasjonsleder Nilsson.

Det er ingen mistanke om at personer eller kjøretøy er tatt av raset.

– Vi kommer ikke til å begynne rydding av veien før geologer har vurdert sikkerheten, og de kommer ikke før det er blitt lyst, sier operasjonslederen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling