Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uvær langs kysten

I løpet av natten og morgentimene har det blåst kraftig langs kysten, fra Stad og nordover, men det er ikke meldt om alvorlige hendelser på grunn av uværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Hovedredningssentralen i Nord-Norge har det blåst opptil storm i kastene langs kysten tidlig lørdag morgen.

Lenger sør, på Folla utenfor Nord-Trøndelag, fikk en lastebåt problemer på grunn av sterk vind og høye bølger. Det kom inn vann gjennom vinduene til styrehuset, og båten fikk tekniske problemer med navigasjons- og kommunikasjonsutstyr. Etter hvert fikk fartøyet også slagside, og en redningsskøyte ble tilkalt. Den fulgte lastebåten inn i smulere farvann i Namsenfjorden, opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Ras og flom sperret riksvei 7 gjennom Eidsfjord i Hordaland fredag kveld. Store steinblokker sperret veien i morgentimene lørdag, melder Bergens Tidendes nettutgave. Blokkene må sprenges vekk før veien kan åpnes igjen, og Statens vegvesen satser på å åpne veien lørdag ettermiddag.

- Ekstrem nedbør i natt har utløst raset. Snø i fjellet og mildvær bidro dessuten til at vannmengdene ble svært store, opplyser driftsleder Lars Kristian Eidsnes ved Statens vegvesen i Eidfjord til bt.no.

Ingen andre veier eller ferjeforbindelser har vært stengt på grunn av uværet, melder politidistriktene langs kysten.

(NTB)

Hele Norges coronakart