Uvær og stengte veier i sør

Uvær, vanskelige kjøreforhold og stengte veier preget påskeutfarten på Øst- og Sørlandet i formiddag. Men det er bedring i sikte, lover meteorologen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enkelte steder på Sørlandet har det kommet opptil en halv meter nysnø. Kombinert med sterk vind og mange sommerskodde biler har det ført til store trafikkproblemer. Men det var i formiddag ikke meldt om alvorlige trafikkulykker.

Vegmeldingssentralen i Telemark anbefalte i dag bilister om å vente med å kjøre på E 18 mellom Drammen og Kristiansand på grunn av snøslaps og vanskelige kjøreforhold.

Politiet i Sandefjord melder om cirka 25-30 centimeter nysnø, svært vanskelige kjøreforhold, men ingen alvorlige ulykker.

- Dårligst vær i dag hadde begge Agderfylkene og Telemark. Det var også nokså dårlig vær i Vestfold, Østfold og sørlige deler av Buskerud, sier vakthavende meterolog ved Meteorologisk institutt Haakon Melhuus.

Blir bedre

I de mest utsatte områdene blåste det sterk kuling og til dels storm.

Melhuus kan love noe bedring i været fra lørdag ettermiddag, og atskilling bedre vær søndag.

- Men det blir fortsatt en kald værtype i hele landet. Det mildeste været i dag hadde Troms og Finnmark, hvor det var såvidt over null grader. Midt-Norge fra Dovre og nordover har bra vær, sier Melhuus.

Om påskeværet framover sier meterologen:

- Det ligger ikke an til å bli noe dramatisk dårlig vær noe sted i landet i påsken, men det vil holde seg kaldt. Vi kommer til å få en omlegging av været, der det nå er dårlig, blir det noe bedre.