UVÆR: Vinteren kom til Stockholms-området mandag, og som vanlig skapte snøen problemer på veiene og i flytrafikken.
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
UVÆR: Vinteren kom til Stockholms-området mandag, og som vanlig skapte snøen problemer på veiene og i flytrafikken. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIXVis mer

Uvær skaper transportkaos i Sverige

Politiet ber folk holde seg hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftig snøvær og vind skaper store problemer for trafikken i Sverige. Politiet advarer mot kaos på veiene og meteorologer ber folk holde seg hjemme.

Flytrafikken ble hardest rammet søndag og kun én rullebane kunne holdes åpen ved hovedflyplassen Arlanda.

Snøværet har ikke avtatt mandag, og både politi, brannvesen og Sveriges meteorologiska- og hydrologiska institutt (SMHI) advarer mot kaos på veiene.

- Flere burde holde seg hjemme. Om man går ut bør man vite at det er forbundet med en risiko, for eksempel kan elektriske ledninger og trær falle ned, sier meteorolog Anette Levin til Aftonbladets nettutgave.

Østkysten av Sverige i nærheten av Stockholm er hardest rammet med vind opp mot 25 meter per sekund.

Også i Finland fortsetter snøværet å skape kaos ved Vanda flyplass i Helsingfors.

Forsinkelsene var noe mindre mandag formiddag, men været gjør det vanskelig å komme seg til og fra flyplassen, melder det finske nyhetsbyrået FNB.

Togtrafikken er også hardt rammet. Snøen hoper seg opp i sporvekslingssystemet og ødelegger togenes tekniske systemer. Flere avganger er innstilt og togstasjonene er fulle av folk som venter på å få plass på de overfylte togene som ennå går. 


NTB


Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX Vis mer