Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uvær skaper trøbbel for juletrafikken

Det er kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda, riksvei 13 over Vikafjellet og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet på grunn av uvær tirsdag morgen. 

Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er uklart når veiene åpner for normal trafikk.

Det kan også bli kolonnekjøring på kort varsel på europavei 134 over Haukelifjell, også på grunn av uvær, melder Vegtrafikksentralen.

Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er stengt for trafikk.

- Vanskelige kjøreforhold

Både riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 13 over Vikafjellet ble stengt på grunn av uvær julaften, men ble åpnet for trafikk igjen første juledag.

Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl oppfordrer folk til å undersøke om fjellovergangene er åpne før de begir seg ut på kjøretur over fjellene i sør.

- Det er ventet kraftig vind i fjellet i Sør-Norge. Når det i tillegg kommer nedbør, gir dette vanskelige kjøreforhold, sier Løvdahl.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt har også sendt ut obs-varsel for andre juledag i Sør-Norge. Det er ventet vanskelige kjøreforhold og store mengder nedbør flere steder.

Obs-varselet gjelder for mye regn i Agder-fylkene, Telemark og Rogaland. På Østlandet kan det bli opp mot 30 centimeter snø enkelte steder, men de fleste her starter dagen med sludd og snø.

Et lavtrykk kommer nemlig inn over Sør-Norge tirsdag, men akkurat hvor det treffer, er ennå usikkert. Små endringer i hvor lavtrykket treffer, kan gi store utslag på været.

- Slike lavtrykk pleier å dele seg når de kommer mot fjellmassivene, og gjør det er vanskelig for oss å vite hvor, når og hva som skjer, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!