Uvær skaper trøbbel

Ekstremvær byr på utfordringer for soldater og innbyggere på Krimhalvøya. Flere personer skal ha mistet livet, ifølge Tass.

UVÆR: Et kraftig uvær har rammet Ukraina. Det byr på problemer for soldatene. Foto: Skjermdump / Windy
UVÆR: Et kraftig uvær har rammet Ukraina. Det byr på problemer for soldatene. Foto: Skjermdump / Windy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med vinterens ankomst er forholdene vanskelige for soldatene på frontlinjen, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

- Nå, når det er så vanskelig, under slike forhold, så bør vi alle være spesielt takknemlige overfor dem som forsvarer landet vårt, sier presidenten i sin daglige videotale.

Et kraftig snøvær rammet den ukrainske svartehavskysten søndag. Det førte til strømbrudd noen steder, og ufarbare veier.

Uværet rammet også den russiskokkuperte Krimhalvøya. Ifølge rådgiveren for det ukrainske innenriksdepartementet, Anton Gerashchenko, er det målt vindkast mellom 115 og 130 kilometer i timen - noe noe som tilsvarer en vindstyrke på opptil 36 meter per sekund.

På Twitter skriver Gerashchenko at både forsvarslinjen, ingeniørbygninger og skyttergraver ved kysten er ødelagt som følge av den kraftige stormen.

Tre personer skal ha mistet livet som følge av uværet, henholdsvis i Sotsji, på Krimhalvøya og en som var om bord på et fartøy i Kertsjstredet, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

I tillegg er nesten en halv million mennesker uten strøm på Krimhalvøya på grunn av uværet og i Odesa har innbyggerne blitt bedt om å holde seg hjemme, skriver Reuters.

Forrige vinter forsøkte russiske styrker å legge press på Ukrainas befolkning med å gjennomføre luftangrep mot ukrainsk energiinfrastruktur. Ukrainske myndigheter har sagt at de regner med en lignende strategi fra russerne denne vinteren.

Krigen i Ukraina