Uvær skapte trøbbel også på Østlandet

Et tjuetalls trær blåste over ende i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om Midt-Norge ble rammet hardest av uværet søndag kveld og natt til mandag, førte dårlig vær også til problemer på Østlandet.

Politiet i Oslo har mottatt et tjuetall meldinger om trær som har blåst over ende i hovedstaden, men ingen personskader er registrert.

Det lå an til noe dramatikk da en av flytebryggene i Frognerkilen løsnet ved firetiden. En slepebåt ble tilkalt, og den løse flytebryggen ble ankret opp. Noen få av båtene fikk ripeskader.

På Romerike slo vinden atskillig kraftigere til.

- Store deler av Øvre Romerike var sperret, og Hurdal var en tid nærmest isolert. Det gjaldt også deler av flere andre kommuner, sier operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt til NTB.

- I løpet av noen få timer fikk vi inn 82 meldinger om naturskader, altså blant annet trær som sperret vei, trær som rev ned høyspentledninger og trafoer, trafoer som brant og slike ting. På riksvei 120 var det en mann som fikk et tre over bilen sin mens han kjørte, men han slapp fra det uten skader, sier han.

I Bærum ble et stillas på en byggeplass i Kolsås tatt av vinden søndag kveld, mens politiet fikk melding om flere nedblåste trær som sperret veier både i Asker og i Bærum.

Også i Mjøndalen ble et stillas blåst ned, mens julegrana på Kirketorget i Kongsberg brakk tvert av i vindkastene. Over hele Buskerud meldes det om utallige trær som har falt over veier og revet ned strømledninger.

I Vestfold ble flere veistrekninger stengt på grunn av trær som havnet over veien på grunn av sterk vind.

- Vi får meldinger om nedblåste trær fra samtlige kommuner. Noen steder har naboer rykket ut med motorsag, andre steder er veivesenet på vei for å rydde veien, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Vestfold politidistrikt til Tønsbergs Blad.

I Telemark melder politiet om trær som stenger veier i både Grenland, Vinje, Tokke, Notodden og Tinn. I Vinje førte dette også til strømbrudd søndag kveld. (©NTB)