Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vær

Uvær, snøskredfare og snøkaos flere steder i vest

Vestlendingene starter vinterferien med betydelig snøskredfare, kolonnekjøring over flere fjelloverganger og vanskelige kjøreforhold.

VARSLER KAOS: I dag starter vinterferien på Vestlandet, der snøen laver ned. Her fra snøkaoset i Oslo i januar. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VARSLER KAOS: I dag starter vinterferien på Vestlandet, der snøen laver ned. Her fra snøkaoset i Oslo i januar. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Rogaland og deler av Hordaland starter vinterferien nå. De som skal til fjells eller ut på veien, bør være oppmerksomme.

I morges er det kolonnekjøring over Haukelifjell, Hardangervidda og Vikafjellet. Venabygdsfjellet er stengt på grunn av uvær.

Snøskredfare

På Vestlandet er flere veier stengt på grunn av rasfare. Det gjelder fylkesvei 503 ved Gloppedalstunnelen og fylkesvei 117 ved Ørsdalstunnelen.

Det er betydelig snøskredfare mange steder. Snøskredvarslingen varsom.no melder om faregrad oransje – betydelig fare – i Sunnmøre, Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss og Hardanger. I Indre Sogn og Voss kan det forekomme middels store eller store naturlig utløste skred.

Voldsomme snømengder

Meteorologisk institutt har utstedt flere obsvarsler ved inngangen til helga. Det meldes om vanskelige kjøreforhold en rekke forhold og om store snømengder i Rogaland og Vest-Agder.

Flere abonnenter i Vest-Agder hadde mistet strømmen fredag morgen, melder Fædrelandsvenen. Det gjelder grenseområdene mellom Marnardal og Songdalen, mellom Kristiansand og Vennesla og i Kvinesdal.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!