Uvær stanser leteaksjon etter studenter

Uværet skaper store problemer for letingen etter de to savnede danske studentene i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to studentene ble meldt savnet etter en overnattingstur i fjellet i Telemark i helgen. De skulle ha kommet tilbake fra turen mandag morgen.

Letemannskaper fra Røde Kors og politiet kom sent mandag kveld fram til vannet Holmen, som var målet til de to danskene, som ikke er særlig fjellvante.

Letemannskapene prøvde da å komme seg over isen og fram til en fiskerhytte der de håper at de to danskene kan ha søkt tilflukt, men måtte gi opp forsøket på grunn av tåke og dårlig sikt.

Det var meningen at letemannskapene skulle gjøre et nytt forsøk når dagslyset dukket opp igjen tirsdag morgen. Det var imidlertid lettere sagt enn gjort.

- Vi har ennå ikke funnet de to. Det er et kraftig uvær i området med mye tåke, slik at vi ikke har fått satt i gang letingen skikkelig, forteller operasjonsleder Torbjørn Tangen i Telemark politidistrikt til NTB.

Letemannskapene hadde ved 10.30-tida ennå ikke klart å ta seg over vannet for å sjekke hytten. De har delt seg i to lag, hvorav det ene har måttet gi opp.

I tillegg til lokale politifolk har også Røde Kors stilt opp med 25 fjellvante menn og åtte snøscootere.

- Vi har også et helikopter klart til å settes inn så snart været gjør det mulig, sier Tangen.

<7b>

De to danske mennene studerer ved Høgskolen i Telemark i Bø. De ble sist sett lørdag formiddag om lag 1,5 kilometer fra Holmen.

(NTB)