Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uvær stenger 26 veistrekninger i Finnmark

Tirsdag morgen var 26 veistrekninger i Finnmark stengt på grunn av uvær og vanskelige kjøreforhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E6 er stengt ved Sennalandet og ved Hatter. E69 er stengt på tre strekninger, og E75 er stengt mellom Vardø og Vadsø. I tillegg er 20 andre riksveier og fylkesveier stengt som følge av uværet, ifølge Statens vegvesen.

Flere steder i Finnmark ble vindstyrken målt til orkan mandag kveld. Ifølge Meteorologisk institutt vil vinden roe seg tirsdag og minke til liten kuling. Men både politiet i Vest-Finnmark og redningstjenesten melder om en rolig natt.

- Vi har ikke fått melding om noen hendelser i natt, sier operasjonslederen i Vestfinnmark politidistrikt til NTB tirsdag morgen.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge rapporterer også om en rolig natt.

Finnmarkingene må belage seg på mye vind gjennom hele denne uka. Fra torsdag til helga varsles det om nordvest kuling i hele Nord-Norge, men mest vind i Finnmark.

En redningsskøyte måtte mandag kveld bistå en båt som ikke klarte å komme seg til land i Hammerfest ved egen hjelp, men det forløp uten dramatikk. (NTB)