Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uvær stenger fjelloverganger

OBS-varsel for flere fylker.

STENGTE VEIER: Fjelloverganger i Sør-Norge er stengt eller har kolonnekjøring på grunn av kraftig vind og snøvær, melder Veitrafikksentralen. Arkivfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
STENGTE VEIER: Fjelloverganger i Sør-Norge er stengt eller har kolonnekjøring på grunn av kraftig vind og snøvær, melder Veitrafikksentralen. Arkivfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjelloverganger i Sør-Norge er stengt eller har kolonnekjøring på grunn av kraftig vind og snøvær, melder Veitrafikksentralen.

Tidlig søndag morgen er E134 over Haukelifjell stengt, på riksvei 13 over Vikafjellet er det kolonnekjøring og på riksvei 7 over Hardangervidda er det også kolonnekjøring, men veien kan bli stengt for biltrafikk på kort varsel.

Meteorologisk institutt har allerede oppfordret folk på fjellet til å kjøre hjem på grunn av uværet.

Det er sendt ut OBS-varsel for Vestlandet, Sør-Trøndelag, Buskerud, Oppland, Hedmark, Telemark og Agder-fylkene. Uværet bygget seg opp lørdag kveld og fortsetter med uendret styrke søndag. Først mandag vil nedbøren avta, men det vil fremdeles være mye vind.

- Man kan nok skynde seg ennå, men man begynner å få dårlig tid. Jeg skal ikke si at veier blir stengt, men det kan bli mye vind som vil by på problemer, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Aftenposten ved 20-tida lørdag kveld.

Det var da ventet opptil 60 centimeter snø i Telemark og Agder, i tillegg til sterk vind mange steder.

- Kombinasjonen av snø og kraftig vind opp mot storm gir en skikkelig snøstorm, sa Storm-meteorolog Beate Tveita til TV 2.

Klokka 19.37 i går publiserte Meteorologisk institutt et radarbilde av værutviklingen, og teksten "nedbøren er for alvor på vei inn i Agder og Telemark". Uværet bygger seg opp lørdag kveld og fortsetter med uendret styrke på søndag. Først mandag vil nedbøren avta, men det vil fremdeles være mye vind.

- Det vil bli sterkest vind i den vestlige delen av Langfjella, og det blir mest vind i fjellovergangene fra Vestlandet til Øst-Norge.

Mange har hatt vinterferie denne uka, og for dem som er på fjellet, var anbefalingen klar: Reis hjem lørdag, rådet meteorologene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media