Uvær stopper letingen

Politiet har dratt inn letemannskapene i søket etter værfaste Johnny Roger Seem (41).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hundekjøreren Johnny Roger Seem (41) har vært værfast i fjellet i to døgn. Ifølge adressa.no er det tett snødrev, kaldt og kraftig vind i fjellområdet ved Oppdal.

Værforholdene gjør det farlig å ferdes med scooter. I tillegg står Sea King-helikopteret som er i leteområdet værfast på bakken.


- Vi har akkurat dratt inn mannskapet og avlyst letingen fordi været er så dårlig. Det er ikke lengre forsvarlig å ha dem ute, så vi har bestemt oss for å gi dem mat og hvile, sier Jan Steindal, fungerende stabssjef i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Hvis været forbedrer seg i løpet av natta blir søket gjenopptatt.- Vi har hørt at været kan bli litt bedre senere i natt eller ut på morgenkvisten. Da vil vi gjenoppta letingen, sier Steindal.

Sendte tekstmelding

I ettermiddag skal det ha vært 42 personer involvert i leteaksjonen. I går ettermiddag sendte Seem ei tekstmelding til politiet. Der stod det at han var i god form, men at det var kaldt og at han frøs.

Tekstmeldingen er siste livstegn fra 41-åringen, som skal være utstyrt med stormkjøkken.

VANSKELIGE FORHOLD: - Vi har akkurat dratt inn mannskapet og avlyst letingen fordi været er så dårlig. Det er ikke lengre forsvarlig å ha dem ute, så vi har bestemt oss for å gi dem mat og hvile, sier Jan Steindal, fungerende stabssjef i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no. Foto: TORALV ØSTVANG
VANSKELIGE FORHOLD: - Vi har akkurat dratt inn mannskapet og avlyst letingen fordi været er så dårlig. Det er ikke lengre forsvarlig å ha dem ute, så vi har bestemt oss for å gi dem mat og hvile, sier Jan Steindal, fungerende stabssjef i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no. Foto: TORALV ØSTVANG Vis mer

- Han var utstyrt med stormkjøkken og skal i tillegg ha hatt med seg 8 dl rødsprit, opplyser politibetjent Finn Skårsmoen til adressa.no.  Han skal ha vært ikledd svalbard-dress, ifølge opdalingen.no.

Ifølge lokalavisen Opdalingen har hyttefolk i Storlidalen lørdag hørt rop fra fjellet.

Hvis ropene kom fra 41-åringen kan han ha kommet seg mye lenger enn man først har trodd.

Dagbladet.no kommer med mer.

VÆRFAST: Hundekjøreren Johnny Roger Seem (41) har vært værfast i fjellet i to døgn. Der er det tett snødrev, kaldt og kraftig vind i fjellområdet ved Oppdal.