Uværet drepte minst 33

Voldsomt regnvær og oversvømmelser skyller over Mellom- og Sør-Amerika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere dager med voldsomt regnvær og flere oversvømmelser i Mellom- og Sør-Amerika, er minst 33 personer omkommet, ifølge myndighetene.

Nicaragua har 24 mennesker mistet livet etter enorme nedbørsmengder den siste uken, opplyser redningsarbeidere. 7.400 mennesker er blitt hjemløse i de nordlige og sentrale delene av landet.

Ifølge Nicaraguas transportminister er også 280 kilometer motorvei i landet blitt ødelagt av jordskred og flom.

Meteorologer opplyser at det dårlige været kommer til å fortsette, og fem personer er til nå omkommet i Argentina og fire i Chile, mens over 2.000 er evakuert i de to landene.

I Argentina omkom tre brasilianske kvinner og deres argentinske sjåfør torsdag da et jordras veltet et tre over bilen deres i provinsen Rio Negro, sørvest for hovedstaden Buenos Aires. En femte mann omkom i samme området da huset hans ble tatt av et jordras.

I Chile mistet tre mennesker livet onsdag etter trafikkulykker forårsaket av det dårlige været, blant annet en sju måneder gammel baby, mens én person druknet da elven Rahue gikk over sine bredder sør for hovedstaden Santiago.

Den chilenske presidenten, Ricardo Lagos besøkte det katastroferammede området torsdag og lover nødhjelp og hjelp til å bygge opp infrastrukturen.

(NTB)

<B>BERGES FRA VANNMASSENE: En mann som prøvde å krysse elva blir huket tak i sør i Nicaragua.