Uværet fortsetter. Flomvarselet er oppjustert i tre fylker

Regnet pøser ned.

FLOM: 
Regn og flom gjorde store skader i Vikersund onsdag. Spesielt hardt gikk det ut over ICA butikken i Nærsenteret der flomvannet gikk rett gjennom hele butikklokalet. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FLOM: Regn og flom gjorde store skader i Vikersund onsdag. Spesielt hardt gikk det ut over ICA butikken i Nærsenteret der flomvannet gikk rett gjennom hele butikklokalet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kraftig regn førte til store skader flere steder på Øst- og Sørlandet i går.

Det kommer mer regn i dag, og problemene fortsetter. Bergensbanen er nå stengt etter et jordras ved Krøderen, opplyser Jernbaneverket. Deler av riksvei 7 mot Hallingdal fra Østlandet er stengt etter at deler av veien har rast ut i vannet på stedet, melder NRK.

- 60 meter bredt jordras gått over veien og tatt med seg veibanen (Rv7). Omkjøring via E16 evt fv 211, Sigdal, skriver Buskerud-politiet på Twitter.

Oppjustert flomvarsel Samtidig oppjusterer Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) flomvarselet. Det melder NRK i natt.

- Det vil øke på med nedbør utover. Det tilsier mer nedbør enn vi antok først, sier Erik Holmqvist, hydrolog ved Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) til NRK.

Det kraftige regnværet på Østlandet onsdag har særlig gått utover sentrale deler av Telemark, Buskerud og Vestfold. Det er de samme områdene som får mer nedbør de neste timene, ifølge NVE.I Telemark, Buskerud og Vestfold har NVE nå oppjustert flomvarselet til såkalt oransje nivå. Det samme gjelder også i Oslo, Akershus og Oppland. Oransje er det nest høyeste nivået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer