Uværet fortsetter

Skapte trøbbel i Nordland. Nå flytter uværet seg til Finnmark.

VÆRØY FERGEKAI i Nordland søndag klokka 12.30. Stormkast fra havet har satt deler av glatt veibane under vann. Foto: Webkamera Statens vegvesen.
VÆRØY FERGEKAI i Nordland søndag klokka 12.30. Stormkast fra havet har satt deler av glatt veibane under vann. Foto: Webkamera Statens vegvesen. Vis mer
Publisert

To busser blåst av veien, flere innstilte ferjer og flere stengte fjelloverganger - i beste fall kolonnekjøring.

Vind i stabil (minimum 10 meter i sekundet i gjennomsnitt) styrke stiv kuling/storm har tatt kraftig for seg i trafikken i Nordland og sørlige deler av Troms i løpet av natt og og søndag.

Det røffe været i Nord-Norge stopper ikke plutselig, men flytter seg lenger nord til Finnmark.

Der vil gjennomsnittsvinden øke til samme styrke mandag og tirsdag.

Vervarslinga i Nord-Norge tør ikke si noe sikkert ennå om værforholdene lengst nord kommende onsdag.

- Lavtrykket er i ferd med å dra seg nordover i Troms søndag ettermiddag. Og vinden svekker seg over Nordland i løpet av ettermiddagen og kvelden og sørlige Troms i løpet av natt og mandag morgen. Men det vil fortsatt være veldig glatt på mange veistrekninger, sier vakthavende meteorolog Gunnar Noer i Tromsø til Dagbladet.

Bussen som regelrett blåste av den speilblanke veien i Hadsel kommune, hadde 22 passasjerer, de fleste italienske turister, ifølge NRK.

Den andre bussen, i Skutvik, hadde ikke passasjerer.

- Løssnø på glatte veier kan gjøre det ekstra farefullt med slik vindstyrke. Vindkast i orkan styrke skaper også farer i trafikken, påpeker meteorologen, som også gjør oppmerksom på snøskredvarslene til varsom.no.

He finner du endringene trafikkforholdene på twitterkontoen til Vegtrafikksentralen nord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer