Uværet har truffet Troms

Stormen som har feid over Nordland onsdag ettermiddag har nå truffet Troms. Rundt 2500 husstander har vært uten strøm.

UVÆR: Det er onsdag meldt om full storm i Vesterålen og Lofoten, og flere bruer er stengt. For Vesterålen er det sendt ut farevarsel på oransje nivå. Her fra Simonholmen i Svolvær. Video: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Strømbruddet rammer Målselv, Salangen, Senja og Sørreisa i Indre og Midt-Troms, skriver NRK. Til sammen har rundt 2500 hustander vært uten strøm.

Gjenstander som trær, gjerder og takplater har løsnet flere steder i fylket, og uværet er ventet å fortsette utover kvelden.

- Vi har fått melding om at flere takplater på hus har løsnet. Store busker har knekt og sperret veier og gjort fremkommelighet vanskelig, sier Jan Erik Solheim, innsatsleder i Harstad politistasjon til kanalen.

Det var onsdag også meldt om full til sterk storm i Vesterålen og Lofoten. Flyplassen i Svolvær er stengt, og det er sendt ut farevarsel på oransje nivå.

Campingbil blåste av veien

I Sørdalen i Sortland kommune blåste en campingbil av veien. Det befant seg to personer i campingbilen, og én person har et mulig brudd i en arm. Begge har blitt tatt med av ambulanse, skriver politiet i Nordland på Twitter.

Operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt fortalte til NTB i 19-tiden onsdag om mye vær og vind i området.

- Det er spesielt fra Vesterålen vi har fått inn mange meldinger, i området Melbu og Sortland. Der flyr det mye rart – alt fra trær til takflater og reklameplakater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer