Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uværet herjer: - Taket faller av fotballstadion i Ålesund

Ingen personskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uvær har herjet flere steder i Norge natt til tirsdag og spesielt deler av kysten og Sunnmøre har vært utstatt.

I Ålesund har blant annet taket på fotballarenaen ColorLine Stadion fått en knekk og deler har falt av.

- Det er skjedd noen skader på diverse tak og det er løse gjenstander som har havnet i veibanen forskjellige steder. Jeg kan bekrefte at taket på fotballstadion i Ålesund har fått en knekk og deler på en seksjonen holder på å falle av, sier Ole Bjørn Harang, operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, til Dagbladet.

- Hvor alvorlig er dette?

- Det er vanskelig å gjøre noe med dette midt på natta. Vi håper det kommer noen som kan fikse dette når det begynner å bli lyst, sier Harang til Dagbladet i 05:30-tida.

Ingen personskader Ellers kan Harang melde om en natt uten personskader.

- Bortsett fra uværet har det vært en normal natt. Vi har ikke fått meldinger om skader på verken folk eller dyr. Lyktestolper som har blåst ned er det nærmeste vi kommer, sier operasjonslederen.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for storm, snøskredfare og store nedbørsmengder flere steder i landet fra mandag til onsdag.

- Et lavtrykk som ligger utenfor Nord-Vestlandet gir mye vind helt fra Rogaland og opp til Nordland, sa vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til Dagbladet mandag kveld.

Ved Kråkenes fyr i Vågsøy kommune i Sogn og Fjordane ble vinden målt til 31 meter i sekundet i natt, ifølge TV 2. Dette tilsvarer sterk storm.

- Sterk storm er nivået før orkan, sier Lillian Bergheim, vakthavende meteorolog i StormGeo til kanalen.

I Hordaland var rundt 1.000 av BKKs kunder fortsatt uten strøm natt til tirsdag etter uværet som herjet Vestlandet i helg, skriver NTB.

Ekstremværet Nina forårsaket omfattende strømbrudd og store skader rundt om i landet i forrige uke. Samtidig vil et nytt uvær forsinke arbeidet med å rette opp feilene og føre til nye strømbrudd. I alt opplevde nesten 170.000 mennesker å miste strømmen da ekstremværet slo inn over Sør-Norge lørdag.

Søndag var det igjen lys i lampene mange steder, men til sammen 1.858 av BKKs kunder i Hordaland var mandag kveld fortsatt uten strøm som følge av feil i høyspentnettet, melder NVE.

Lyn I går ble blant annet to Norwegian-fly truffet av lynet.Været har ført til flyforsinkelser og innstillinger på enkelte flyavganger.

- Det ene flyet skulle fra Stavanger til Bergen. Da det kom opp i lufta, ble det truffet av lyn og måtte returnere til Stavanger. Flyet ble sjekket og alt var ok. Det tok av fra flyplassen og landet 19.12 i kveld, sa kommunikasjonsrådgiver Daniel Kirchhoff i Norwegian til Dagbladet.

- Et fly som skulle fra Oslo til Bergen ble også truffet av lynet, sier Kirchoff.