Påskeværet

Uværet herjer i nord: – Nesten hele Finnmark er stengt

Seks fjelloverganger og en rekke mindre veistrekninger i Finnmark og Troms er stengt som følge av ras og uvær. Flere bygder og fiskevær er isolert.

VÆRKAOS: Nesten hele Finnmark er stengt. - Det er uvær og fare for ras, og noen steder har det gått ras. I tillegg er det nok litt kø på geologer og skredeksperter når det er slikt. Det er litt ekstremt akkurat nå, med så mange stengte veier samtidig, sier trafikkoperatør Bente Nyland ved Veitrafikksentralen. Foto: Vegvesenet
VÆRKAOS: Nesten hele Finnmark er stengt. - Det er uvær og fare for ras, og noen steder har det gått ras. I tillegg er det nok litt kø på geologer og skredeksperter når det er slikt. Det er litt ekstremt akkurat nå, med så mange stengte veier samtidig, sier trafikkoperatør Bente Nyland ved Veitrafikksentralen. Foto: Vegvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Finnmark er E6 stengt mellom Langsfjordbotn og Alta etter et nytt ras natt til torsdag, skriver iFinnmark. Europaveien er også stengt ved Sennalandet og Hatter.

Til sammen er over 30 veistrekninger stengt i landets nordligste fylke, mens to er kolonnekjørt.

Uvær og rasfare

- Nesten hele Finnmark er stengt. Det er uvær og fare for ras, og noen steder har det gått ras. I tillegg er det nok litt kø på geologer og skredeksperter når det er slikt. Det er litt ekstremt akkurat nå, med så mange stengte veier samtidig, sier trafikkoperatør Bente Nyland ved Veitrafikksentralen (VTS) til avisen i morges.

For de fleste av veiene vil det bli gjort nye vurderinger i løpet av formiddagen.

Evakuert i Troms

Ifølge Vegvesenets oversikt er i tillegg minst 10 veistrekninger i Troms stengt som følge av uvær, ras eller fare for ras. Blant dem er veien inn til bygda Oldervik i Troms, der 23 måtte bli evakuert i båt som følge av et større ras ved 19-tiden onsdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer