Uværet inntar nordkalotten

52 norske veier er midlertidig stengt eller har kolonnekjøring på grunn av uværet som nå beveger seg mot Troms og Finnmark. I Troms har de mest skredutsatte kommunene beredskapsmøte i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av CATHRINE JACOBSEN

I ettermiddag sitter beredskapsmannskap i møter for å være forbedt på uværet som i dag inntar Troms og Finnmark. Værvarslingstjenesten melder at kysten og fjellet i Vesterålen og Troms får det værste været utover dagen til vestlig periodevis sterkt kuling og 20m/sek. Dessuten blir skredfaren stor i Nordland, Troms og Finnmark.

- Værmeldinga er ikke spesielt god og skredfaren øker. I ettermiddag får vi rapporter om hvilke tiltak de ulike kommunene iverksetter, sier førstebetjent i Lyngen i Finnmark til Dagbladet: på nettet.

I Tromsø, Kåfjord, Storfjord, Nordreisa, Kvernangen, Karlsøy, Målselv og Skjervøy sitter akkurat nå lensmenn sammen med skredeksperter for å ha tiltakene klare i fall kommunene må evakueres i løpet av kvelden.

Stengte veier

De fleste europaveiene i Nordland, Troms og Finnmark holdes åpne, men svært mange riks- og fylkesveier er i dag stengt på grunn av skredfare og uvær.

Evakueringer

I går ble flere evakuert fra Lyngen og Kåfjord kommune. I dag er det beredskapsmøter med lensmennog skredeksperter i de mest skredutsatte kommunene. Dagbladet : på nettet vil rapportere hva som skjer i de ulike kommunene utover mandagen.

Fergene går

Fergene går som normalt men også der følges værvarslet og uværet nøye. forteller Reidar Johnsen i Troms Fylkesbåter.

- En del fergesamband kan bli innstilt med bakgrunn i at veiene blir stengt, forteller han. Dette gjelder blant annet ruta mellom Belvik - Vengsøy siden FV 58 er stengt forteller han og fergene i Lyngenområdet er innstilt.

Se bilder fra uværsbyene:

Bodø

Narvik

Melbu

Harstad

Tromsø