Uværet inntar nordkalotten

52 norske veier er midlertidig stengt eller har kolonnekjøring på grunn av uværet som nå beveger seg mot Troms og Finnmark. I Troms har de mest skredutsatte kommunene beredskapsmøte i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Av CATHRINE JACOBSEN

I ettermiddag sitter beredskapsmannskap i møter for å være forbedt på uværet som i dag inntar Troms og Finnmark. Værvarslingstjenesten melder at kysten og fjellet i Vesterålen og Troms får det værste været utover dagen til vestlig periodevis sterkt kuling og 20m/sek. Dessuten blir skredfaren stor i Nordland, Troms og Finnmark.

- Værmeldinga er ikke spesielt god og skredfaren øker. I ettermiddag får vi rapporter om hvilke tiltak de ulike kommunene iverksetter, sier førstebetjent i Lyngen i Finnmark til Dagbladet: på nettet.

I Tromsø, Kåfjord, Storfjord, Nordreisa, Kvernangen, Karlsøy, Målselv og Skjervøy sitter akkurat nå lensmenn sammen med skredeksperter for å ha tiltakene klare i fall kommunene må evakueres i løpet av kvelden.

Stengte veier

De fleste europaveiene i Nordland, Troms og Finnmark holdes åpne, men svært mange riks- og fylkesveier er i dag stengt på grunn av skredfare og uvær.

Evakueringer

I går ble flere evakuert fra Lyngen og Kåfjord kommune. I dag er det beredskapsmøter med lensmennog skredeksperter i de mest skredutsatte kommunene. Dagbladet : på nettet vil rapportere hva som skjer i de ulike kommunene utover mandagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer