Uværet rammer store deler av Europa

Fire italienere mistet livet i uværet som herjer store deler av Europa. I dag rammes Norge. Slusene har allerede åpnet seg i Kristiansand, enkelte steder kan få inntil 50 millimeter nedbør i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mennesker omkom i uværet som rammet Nord-Italia, med kraftig vind og høljende regn. Tre mennesker omkom i Ligurua, en av dem var en eldre mann som druknet i sitt hjem, melder nyhetsbyrået AP. I går mistet to briter livet da et stort tre blåste ned på bilen de kjørte, mens tredjemann i bilen ble kraftig skadet

Venezia under vann

I Venezia har vannstanden vært inntil 144 centimeter høyere enn normalt, og 90 prosent av byen sto under vann.

I oktober omkom over 20 mennesker i uvær i Italia, og over 4000 ble hjemløse.

Russisk skip sank i stormen

Et russisk frakteskip sank da lasten løsnet under stormen i Barentshavet i dag, tirsdag. Mannskapet kom seg velberget fra skipet, melder nyhetsbyrået AP.

Regnværet lot vente på seg

Sørlandet fikk regnværet i dag tidlig, og ikke i natt som meteorologene spådde i går. I dag formiddag kom det likevel til gangs. I Kristiansand har det plasket ned i hele dag, og Oslo fikk merke nedbøren ut på dagen. Norges vassdrags- og energidirektorat varsler tiårs-flom i lavereliggende vassdrag. Bare Glomma vil komme seg helt unna storflommen, tror NVE.

MARKUSPLASSEN: En kvinnelig turist forsøker å komme seg over en provisorisk gangvei som har rast sammen i Venezia. FOTO: SCANPIX/AP GÅGATA Gågata i den italienske byen Albenga fungerte utmerket med gummibåt i går. FOTO: SCANPIX/EPA SANDSEKKER: Simon Speers smiler litt av det hele mens han forsøker å stoppe vannet med sandsekker i hjembyen Upton vest i England. FOTO: SCANPIX/AP SKUMBAD: Bilen fikk seg et ufrivillig skumbad av Atlanterhavet utenfor den franske byen Bayonne. FOTO: AP/SCANPIX