Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstremværet «Elsa»:

Uværet skaper flytrøbbel

Søndag ettermiddag måtte tre fly snu på grunn av sidevind. I 18-tida melder Expressen at et fjerde fly måtte snu to ganger i lufta som følge av uværet.

STERK VIND: Uværet «Ciara» herjer i Europa og lager problemer for flytrafikken. Video: Newsflare Vis mer

SISTE: Klokka 18.15 melder svenske Expressen om mer flytrøbbel. Et fly som skulle til London fra Landvetter flyplass i Gøteborg, ble tvunget til å snu to ganger i lufta, melder avisa.

Først ble flyet tvunget til å snu, men kunne heller ikke lande i Gøteborg. Dermed ble flyet tvunget til å reise mot Arlanda flyplass i Stockholm.

Totalt tre SAS-fly har søndag måttet snu som følge av uværet som herjer i store deler av Nord-Europa.

Et SAS-fly fra Oslo til Trondheim måtte snu søndag ettermiddag, grunnet sterk sidevind på Trondheim lufthavn Værnes. Det forteller pressetalsperson i SAS, Kristian de Place Gamborg Hansen, til Dagbladet.

I alt har totalt tre fly måtte snu i lufta som følge av uværet. I tillegg til flyet til Trondheim, har to SAS-fly til Manchester måttet returnere til henholdsvis Oslo og København.

FOR STERK VIND: Et SAS-fly fra Oslo til Trondheim måtte snu søndag ettermiddag, grunnet sterk sidevind på Trondheim lufthavn Værnes. Video: Stein O. Wasbø Vis mer

- Det er vanskelig å forutsi om flere fly blir kansellert eller må snu fordi været er veldig skiftende. Det kan komme plutselig. Akkurat nå må vi ombooke passasjerene, og de må vente på første tilgjengelig fly, sier Gamborg Hansen til Dagbladet.

Han forteller at det ene SAS-flyet som var på vei til Manchester prøvde å lande to ganger, men at de ble nødt til å avbryte landingen og returnere til København fordi forholdene var for dårlig.

På flyet til Manchester var det omtrent 50 personer om bord, ifølge Gamborg Hansen.

Han legger til at problemene i flytrafikken trolig vil kunne fortsette utover morgendagen.

KRAFTIG VIND: Det blir kraftig vind og mye nedbør over store deler av Norge søndag. Video: Dagbladet TV Vis mer

Lufthavnsdirektør Marit Helene Stigen ved Værnes lufthavn forteller til Dagbladet at det foreløpig bare er det ene SAS-flyet som ikke har fått landet på Værnes.

- Det landet seks fly før SAS-maskinen måtte snu, men andre fly har landet etter det. Det var vindforholdene som var årsaken, og vi følger kontinuerlig med, sier Stigen til Dagbladet.

Søndag ettermiddag karakteriseres uværet som herjer over hele landet som ekstremvær, og har blitt gitt navnet «Elsa».

Uværet har ført til at en rekke ferjeavganger har blitt kansellert. Også en rekke fjelloverganger har blitt stengt, tak har falt ned, og tusenvis er uten strøm.