Uværet skaper kaos

Kraftig tordenvær skaper kaos i trafikken på Østlandet. Mange tog er innstilt og på T-banen var det full stans.

STRØMBRUDD SKAPER KØER: Det har oppstått køer på bussterminalen i Oslo, og utenfor Oslo S hvor folk står i kø for taxi. Video: Øystein Sæthre, Bjørn Carlsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Rett før klokka 13.30 åpnes Gardermobanen for trafikk igjen. Noen forsinkelser og innstillinger må påregnes den første tiden. På resten av Østlandet er det fortsatt forsinkelser og innstillinger.

Fra tidig torsdag morgen har uværet som herjer over Østlandet skapt togproblemer. På nær alle toglinjer på Østlandet er det forsinkelser og innstillinger på grunn av været.

Stengte banestrekninger

Gardermobanen er stengt mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn på grunn av signal- og strømproblemer etter lynnedslag. Flytoget har innstilt samtlige tog på morgenen og henviser på sine nettsider de reisende til taxi for tog. På Oslo S har selskapet også stilt opp med buss for tog.

I tillegg er Østfoldbanen stengt mellom Kolbotn og Oslo S fordi tordenværet har ført til signalfeil. Bane NOR melder at det også er stengt på Sørlandsbanen mellom Kongsberg og Drangedal på grunn av strømproblemer.

Det er også forsinkelser på Rørosbanen og Dovrebanen. Videre rammes godstrafikken fordi Alna skiftestasjon er delvis stengt etter lynnedslag.

- Bane NOR har ikke gitt oss noe nytt om når det kan bedre seg. Dermed er det fortsatt en rekke stengte banestrekninger, sier Åge-Christoffer Lundeby, pressesjef ved Vy, til Dagbladet klokka 10.15.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer