Uværet skaper kaos

Kraftig tordenvær skaper kaos i trafikken på Østlandet. Mange tog er innstilt og på T-banen var det full stans.

STRØMBRUDD SKAPER KØER: Det har oppstått køer på bussterminalen i Oslo, og utenfor Oslo S hvor folk står i kø for taxi. Video: Øystein Sæthre, Bjørn Carlsen. Vis mer

SISTE: Rett før klokka 13.30 åpnes Gardermobanen for trafikk igjen. Noen forsinkelser og innstillinger må påregnes den første tiden. På resten av Østlandet er det fortsatt forsinkelser og innstillinger.

Fra tidig torsdag morgen har uværet som herjer over Østlandet skapt togproblemer. På nær alle toglinjer på Østlandet er det forsinkelser og innstillinger på grunn av været.

Stengte banestrekninger

Gardermobanen er stengt mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn på grunn av signal- og strømproblemer etter lynnedslag. Flytoget har innstilt samtlige tog på morgenen og henviser på sine nettsider de reisende til taxi for tog. På Oslo S har selskapet også stilt opp med buss for tog.

I tillegg er Østfoldbanen stengt mellom Kolbotn og Oslo S fordi tordenværet har ført til signalfeil. Bane NOR melder at det også er stengt på Sørlandsbanen mellom Kongsberg og Drangedal på grunn av strømproblemer.

Det er også forsinkelser på Rørosbanen og Dovrebanen. Videre rammes godstrafikken fordi Alna skiftestasjon er delvis stengt etter lynnedslag.

- Bane NOR har ikke gitt oss noe nytt om når det kan bedre seg. Dermed er det fortsatt en rekke stengte banestrekninger, sier Åge-Christoffer Lundeby, pressesjef ved Vy, til Dagbladet klokka 10.15.

OSLO S: Alle avgangene merket i gult er påvirket av uværet. Bildet er tatt torsdag morgen. Foto: Torun Støbakk / Dagbladet
OSLO S: Alle avgangene merket i gult er påvirket av uværet. Bildet er tatt torsdag morgen. Foto: Torun Støbakk / Dagbladet Vis mer

Taxikø

Innstillingene har ført til en buss- og taxikø på over 50 meter i striregnet utenfor Oslo Sentralstasjon, ifølge TV 2.

Denne køen har blitt mindre utover morgenen, sier Dagbladets journalist på stedet klokka 09.30.

Vy påpeker på sin nettside at det dessverre få tilgjengelige busser og taxier for øyeblikket.

FULLS STANS: På grunn av strømproblemer er det for øyeblikket full stans på alle T-banens linjer, skriver Ruter på sin hjemmeside. Vis mer

Stans på T-banen

Torsdag morgen sto også T-banen i Oslo stille på grunn av strømproblemer.

- Vi må bare beklage det og oppfordre reisende til å benytte seg av alternative reiseveier og beregne god tid, sa Cathrine Nyhren, pressevakt ved Ruter, til Dagbladet klokka 08.50.

Jan Rustad ved Sporveien forteller til Dagbladet at stansen skyldes et lynnedslag hos Hafslund klokka 08.35.

- Alle togene ble da dirigert fremst til første stasjon og der står de til dette er oppklart. Nå er elektro ute og driver feilsøking. Dette vil ta så kort tid som vi får det til, men det er umulig å si hvor lang tid det vil ta.

Klokka 09.15 forteller Nyhren at T-banetrafikken er i gang igjen.

- De reisende må påregne noen forsinkelser i begynnelsen, sier hun til Dagbladet.