Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uværet skaper telefonproblemer

Mandag mistet 5.000 telefonabonnenter forbindelsen på grunn av lynnedslag. Nå er Trøndelag spesielt utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mange mobil- og fasttelefonabonnenter har mistet forbindelsen i de siste dagers uvær. Store deler av Norge har vært rammet, men det har vært flest feil i Akershus og Aust-Agder, sier pressetalskvinne Kristin Paus i Telenor Networks til NTB.

Paus har nå fått beskjed fra Meteorologisk institutt om at Trøndelag - som allerede er rammet - vil rammes igjen.

- Det er en direkte forbindelse mellom dårlig vær og manglende telefonforbindelse. Telefoner tilkoblet ISDN- og ADSL-bokser er spesielt utsatt, ettersom de er koblet til strømnettet. Men også analoge telefoner kan rammes av dårlig vær, forteller Paus.

Jobber på spreng

Mandag hadde rundt 5.000 telefonabonnenter mistet forbindelsen. Telenor jobber nå på spreng for å reparere skadene på telefonnettet.

- Vi prioriterer bedriftskundene først, og har satt inn alle mulige styrker for å rette feil. Folk er blitt hjemkalt fra ferie, og andre har fått utsatt feriene, sier Paus.

Jens Foros fra Singsås i Sør-Trøndelag er en av dem som er berørt av manglende telefonforbindelse.

- Skandaløst, sier Foros til Trønderbladet om Telenor som avspiser sine kunder med en automatisk telefonsvarer når man forsøker å komme i kontakt med selskapet for å varsle om feil.

Økt bemanning

Paus sier til NTB at Telenor har økt bemanningen på feilmeldingen.

- Dessverre er det et bestemt antall venteplasser på telefonsystemet. Noen telefonsamtaler må dessverre besvares av en telefonsvarer, forklarer hun.

Avslutningsvis oppfordrer hun folk om å ta sine forholdsregler.

- Det lønner seg å koble ut ADSL- og ISDN-boksene når det lyner, og før man reiser på ferie, sier Kristin Paus.

(NTB-Lars Henie Barstad):