GLATT: Slik så det ut ved Konnerud i Buskerud i totida i natt. Send inn dine værbilder og videoer til 2400@db.no. Foto: Christian Lund
GLATT: Slik så det ut ved Konnerud i Buskerud i totida i natt. Send inn dine værbilder og videoer til 2400@db.no. Foto: Christian LundVis mer

Uværet stenger flere fjelloverganger julaften

- Mye slaps og glatte partier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk Vegtrafikksentralens trafikkmeldinger
• Les oppdaterte værmeldinger fra Meteorologisk institutt
• Sjekk været for Norge og verden på db.no/vaer
• Har du bilder av uværet? Send til 2400@db.no!

Det saltes og brøytes for at folk skal komme fram til juleselskap rundt om i landet, men allerede på morgenen julaften var en rekke fjelloverganger i Sør-Norge stengt på grunn av elendig vær.

- I Oslo er det akkurat nå bart og vått og ganske greie kjøreforhold, men ellers på Østlandet er det mye snøslaps og glatte partier. Vi har beredskap ute som salter og måker, men det er til dels veldig glatte partier og vanskelige kjøreforhold, sier trafikkoperatør Nils Aa ved Statens vegvesens veitrafikksentral til NTB tidlig på morgenen julaften.

E6 over Dovrefjell og riksvei 7 over Hardangervidda var to av de viktige fjellovergangene som tidlig tirsdag morgen var stengt på grunn av det dårlige juleværet. Du kan sjekke alle vegmeldingene her.

- Her er det spådd mer vind og nedbør, så man kan ikke forvente åpning i løpet av formiddagen. Vi får se utover ettermiddagen om været tilsier åpning, sier Aa.

Også på riksvei 15 over Strynefjellet er det problemer for julereisende, men det er foreløpig mulig å komme seg over fjellområdet som strekker seg fra Skjåk kommune i Oppland i øst til Stryn i Sogn og Fjordane i vest.

- Her er det kolonnekjøring, men veien kan stenges på kort varsel på grunn av økende vind og snø. Det er dessuten meldt mer vind og snø utover formiddagen, sier Nils Aa.

Også på E134 over Haukelifjell er det kolonnekjøring, mens fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er midlertidig stengt.

(NTB)

HER MÅ DET KJØRES KOLLONE: Slik så det ut på E134 ved Haukelifjell kl. 08.14 i dag tidlig. Foto: Vegvesenets webkamera
HER MÅ DET KJØRES KOLLONE: Slik så det ut på E134 ved Haukelifjell kl. 08.14 i dag tidlig. Foto: Vegvesenets webkamera Vis mer