Uvaksinerte i flertall på sykehus

For første gang siden midten av oktober utgjør nå uvaksinerte flertallet av covid-19-pasientene ved norske sykehus.

FRYKTER OVERBELASTNING: Nok en gang er det fare for at intensivkapasiteten i norske sykehus blir sprengt. Uvaksinerte utgjør nå flertallet av coronapasientene ved norske sykehus. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRYKTER OVERBELASTNING: Nok en gang er det fare for at intensivkapasiteten i norske sykehus blir sprengt. Uvaksinerte utgjør nå flertallet av coronapasientene ved norske sykehus. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En svært presset kapasitet i helsevesenet oppgis som en av de viktigste begrunnelsene til de nye, inngripende tiltakene som er innført.

Frykten er at sykehusene og kommunehelsetjenestene skal overbelastes.

De siste dagene har antall coronapasienter innlagt på sykehus økt. Onsdag ble det satt ny rekord med hele 375 coronasmittede pasienter - 122 av dem på intensivavdeling.

I ukene 45 til 48 var fire av ti av dem som måtte legges inn for covid-19 uvaksinerte, selv om denne gruppa utgjør under en tidel av den voksne befolkningen.

I forrige uke skjedde det noe. Da var 106 av 205 nye pasienter uvaksinerte, viser ferske tall fra Folkehelseinstituttet. 90 var fullvaksinerte, hvorav seks hadde mottatt tre vaksinedoser.

De uvaksinerte er nå i flertall blant coronapasientene ved norske sykehus.

Forskjeller mellom vaksinerte og uvaksinerte pasienter

Totalt er det foreløpig rapportert om 894 fullvaksinerte (hvorav 75 vaksinert med tre doser), 110 delvaksinerte og 3137 uvaksinerte sykehuspasienter med covid-19 som hovedårsak siden begynnelsen av coronavaksinasjonsprogrammet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer