- Uvanlig at de tar vestlige

Angrepet i Kenya fredag er det fjerde på under ett år.

Farlig:  Sikkerhetssituasjonen i grenseområdene mellom Somalia og Kenya er verre enn noen sinne. AFP PHOTO / Tony KARUMBA
Farlig: Sikkerhetssituasjonen i grenseområdene mellom Somalia og Kenya er verre enn noen sinne. AFP PHOTO / Tony KARUMBA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble fire hjelpearbeidere fra Flyktninghjelpen kidnappet ved flyktningleiren Dadaab. En av de fire skal være norsk, men det ønsker ikke Flyktninghjelpen å bekrefte.

Situasjonen i grenseområdene mellom Kenya og Somalia er preget av konflikt mellom kenyanske militærstyrker og terror- og geriljaorganisasjonen al-Shabab. I fjor høst gikk kenyanske styrker inn i Somalia for å stanse gjentatte terroranslag fra organisasjonen.

I løpet av det siste året har ytterligere fire vestlige turister eller hjelpearbeidere blitt kidnappet i Kenya. Trolig er alle fraktet til Somalia. Farligere enn noen sinne I september i fjor ble britiske Judith Tebbutt og franske Marie Dedieu kidnappet fra turistområder i landet, noe som har gjort stor skade på den kenyanske turistnæringen.

I oktober 2011 ble to spanske hjelpearbeidere fra Leger uten grenser kidnappet i samme område som konvoien fra Flyktninghjelpen ble angrepet fredag.

- Sikkerhetssituasjonen i området er verre enn noen sinne, sier Cindy Horst, seniorforsker i PRIO. Hun har jobbet med somaliske flyktninger i Kenya siden 1995, kjenner grenseområdet svært godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer