OL-SNØBALL: Det lille albinopinnsvinet ble funnet på en av byggeplassene der det skal bli OL-anlegg i Sotsji i Russland. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / MIKHAIL MORDASOV
OL-SNØBALL: Det lille albinopinnsvinet ble funnet på en av byggeplassene der det skal bli OL-anlegg i Sotsji i Russland. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / MIKHAIL MORDASOVVis mer

Uvanlig beboer på OL-arenaen

Det kunne ha blitt pigg i rubben i Sotsji i 2014.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en av de mange byggeplassene der det bygges arenaer til OL i Sotsji i Russland, krabbet det fram en liten krabat som er like hvit som snøen som skal ligge på arenaen når vinter-OL starter i 2014.

Hvit som snøen Arbeiderne på byggeplassen valgte å flytte den lille tassen, slik at han ikke ble skadet av byggearbeidet.

- Albino-pinnsvinet har fått navnet Snezhok, til ære for vinter-OL, sa eieren av Snezhoks nye bosted, Alexander Kornilov, til RIA Novosti.

Snezhok betyr snøball på norsk.

Nytt hjem Det nye hjemmet er i en zoo og botanisk hage i Sotsji, så det er lite sannsynlig at han vil bli forstyrret i sin vinterdvale når OL starter, eller at utøverne blir plaget med pigg i rubben.

Albinisme er ikke uvanlig blant dyr, men noen hevder at kun en av ti tusen pinnsvin er født med albinisme.

Man kan gjenkjenne ekte albinoer på at øynene er røde.

FLYTTET: Den hvite krabaten stabber nå rundt i en botanisk hage i Sotsji. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO
FLYTTET: Den hvite krabaten stabber nå rundt i en botanisk hage i Sotsji. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO Vis mer