Uvanlig gave

Arbeiderpartiets gave til Jens Stoltenberg på 42-årsdagen var høy, sylslank, velpleid rufsete i framtoningen og med skjønnhetsplett på kinnet. Dessuten har hun en av landets vakreste sangstemmer. Kort sagt: Herborg Kråkevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med rester av bløtkake i munnvikene satt regjeringen pent benket i salongen på toppen av høyblokka da partisekretær Solveig Torsvik annonserte den overraskende gaven. Og da presangen åpnet med «No livnar det i lundar», ble det tyst i lokalet.

Kommunal- og regionalminister Jørgen Kosmo lot moderniseringen av statsapparatet hvile for et øyeblikk og stirret henført ut i luften. Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen satt med et salig smil om munnen, totalt upåvirket av munn- og klovsyke.

Statsministerens bursdag ble feiret i partiets og regjeringens lune favn torsdag, med diktlesning og hyllingstale av forsvarsminister Bjørn Tore Godal og bløtkakeoppdeling av statssekretær Jonas Gahr Støre. Og langvarig og stående applaus fra flere titall statssekretærer og politiske rådgivere.

(NTB)

GITT BORT: Herborg Kråkevik var overraskelsen som Ap hadde til Jens Stoltenberg på hans 42-årsdag.