«Uvanlig glatt»: Klar oppfordring

Det er glatt på flere veier i hele Sør-Norge. - Senk farten og hold avstand.

RUSKEVÆR: Det er kaldt og glatt på Rv7 over Hardangervidda fredag. Her fra et webkamera ved Dyranut. Foto: Statens Vegvesen
RUSKEVÆR: Det er kaldt og glatt på Rv7 over Hardangervidda fredag. Her fra et webkamera ved Dyranut. Foto: Statens Vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Snøvær og kalde temperaturer har ført til glatte forhold på flere veier i Sør-Norge. Flere politidistrikt har meldt om trafikkuhell og kjøretøy i problemer fredag kveld.

I 20.40-tida melder Innlandet politidistrikt om en kjedekollisjon på E6 ved Biri. Fire biler med totalt seks personer skal være involvert. Samtlige personer er ute av bilene, og skal være oppegående.

- Det er veldig glatt på stedet, skriver politiet på Twitter.

Ambulansen er framme på stedet, og trafikken flyter greit forbi.

Klar oppfordring

Kjedekollisjonen føyer seg inn blant flere trafikkulykker på Østlandet fredag. Øst politidistrikt melder i 18.30-tida om en trafikkulykke på Fv120 Hobølveien. Det ble ikke meldt om personskade, men ifølge politiet var årsaken til uhellet at det var veldig glatt på stedet.

Sør-Øst politidistrikt meldte også om glatte kjøreforhold etter at en taxi hadde sklidd av veien og havnet i et steingjerde på Rv505 ved Hå.

- Vi har hatt litt småuhell. Blant annet en bil som har kjørt i autovernet i Horgenkrysset langs E6. Det er klart at det er et annet føre enn for noen uker siden, men det er helt normalt vinterføre, sier trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen øst, Trude Lindstad, til Dagbladet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.