«Uvanlig glatt»: Klar oppfordring

Det er glatt på flere veier i hele Sør-Norge. - Senk farten og hold avstand.

RUSKEVÆR: Det er kaldt og glatt på Rv7 over Hardangervidda fredag. Her fra et webkamera ved Dyranut. Foto: Statens Vegvesen
RUSKEVÆR: Det er kaldt og glatt på Rv7 over Hardangervidda fredag. Her fra et webkamera ved Dyranut. Foto: Statens Vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snøvær og kalde temperaturer har ført til glatte forhold på flere veier i Sør-Norge. Flere politidistrikt har meldt om trafikkuhell og kjøretøy i problemer fredag kveld.

I 20.40-tida melder Innlandet politidistrikt om en kjedekollisjon på E6 ved Biri. Fire biler med totalt seks personer skal være involvert. Samtlige personer er ute av bilene, og skal være oppegående.

- Det er veldig glatt på stedet, skriver politiet på Twitter.

Ambulansen er framme på stedet, og trafikken flyter greit forbi.

Klar oppfordring

Kjedekollisjonen føyer seg inn blant flere trafikkulykker på Østlandet fredag. Øst politidistrikt melder i 18.30-tida om en trafikkulykke på Fv120 Hobølveien. Det ble ikke meldt om personskade, men ifølge politiet var årsaken til uhellet at det var veldig glatt på stedet.

Sør-Øst politidistrikt meldte også om glatte kjøreforhold etter at en taxi hadde sklidd av veien og havnet i et steingjerde på Rv505 ved Hå.

- Vi har hatt litt småuhell. Blant annet en bil som har kjørt i autovernet i Horgenkrysset langs E6. Det er klart at det er et annet føre enn for noen uker siden, men det er helt normalt vinterføre, sier trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen øst, Trude Lindstad, til Dagbladet

Hun har en klar oppfordring til folk som er ute og kjører:

- Senk farten og hold avstand til biler foran deg.

Snøvær skaper problener i vest

I Tysvær i Rogaland har flere trailere stått bom fast på glatta. Det skal være mye kø på stedet, melder politiet.

- Politiet og brøytebil er på stedet. Veldig glatte veier, skriver politiet på Twitter i 19.30-tida.

Operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sør-Vest politidistrikt forteller at det nå er iverksatt omkjøring for personbiler, og manuell trafikkdirigering på stedet.

Dette er bare en av flere trafikkutfordringer politidistriktet har meldt om fredag.

- Glatta er en av flere medvirkende årsaker. Den er med på å spille en liten rolle i dag. Det var meldt snø i distriktet, da bør det ikke komme overraskende på folk at det er glatt, sier operasjonslederen til Dagbladet.

«Uvanlig glatt»

Snøværet som har preget Rogaland, har fredag kveld begynt å strekke seg inn over Vestland fylke. Minusgrader gjør at denne snøen legger seg på veiene. Trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Vest, Jørgen Bødtker, forteller at Statens vegvesen nå har alle tilgjengelige mannskaper ute på veiene.

- De som er ute i trafikken må selvsagt sørge for at de er ordentlig skodd. Har du sommerdekk, har du ingenting på veien å gjøre. I tillegg må trafikanter tilpasse farten etter forholdene. Det kan være veldig lokale forhold på lange veistrekninger, så folk må være litt påpasselige, sier han til Dagbladet.

Spesielt glatt er det over Hardangervidda. Fredag ettermiddag rykket nødetatene ut etter meldinger om en trafikkulykke på Rv7 ved Krossdalen. En bil hadde gått utfor veien, og rullet rundt. Det ble ikke meldt om personskade. Vegtrafikksentralen Vest betegnet veien som uvanlig glatt», i en melding på Twitter.

- Det har vært veldig glatt på et strekke langs Rv7. Det blir gjerne sånn når det er et pågående uvær, med mye snø, og veldig kaldt. Det er spesielt kaldt på Hardangervidda. Vi har entreprenører ute nå som strør veibanen, og utfører en friksjonsmåling for å vurdere om det skal iverksettes ytterligere tiltak, forklarer trafikkoperatør Bødtker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer