RS-virus i Tyskland:

Uvanlig mange barn innlagt

Flere uker tidligere enn normalt, opplever tyske sykehus en stor økning i barn innlagt med luftveisinfeksjoner.

VENTER ØKNING: På grunn av de strenge smitteverntiltakene store deler av verden har levd under over en lengre periode, mener ekspertene den kommende vintersesongen vil føre til at flere enn normalt blir smittet med luftveisvirus. Flere steder er det allerede en økning - flere uker tidligere enn normalt. Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters / NTB
VENTER ØKNING: På grunn av de strenge smitteverntiltakene store deler av verden har levd under over en lengre periode, mener ekspertene den kommende vintersesongen vil føre til at flere enn normalt blir smittet med luftveisvirus. Flere steder er det allerede en økning - flere uker tidligere enn normalt. Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En oversikt fra Robert Koch-instuttet (RKI) viser en skarp økning av infeksjoner hos barn i alderen 1 til 4 år, skriver Der Spiegel.

I september pleier normalt 60-70 barn i denne alderen å bli lagt inn på sykehus med alvorlige RS-infeksjoner, men i år er det dobbelt så mange. Allerede er mange barneavdelinger fulle, ifølge avisa.

Ekspertene venter nå en ytterligere økning.

- Dessverre er det et problem for øyeblikket. Vi har litt flere syke barn enn normalt på denne tida, og færre og færre senger på barneavdelingene på grunn av mangelen på ansatte, sier barnelege Jakob Maske, som også leder barnelegeforeningen i Tyskland, til Der Spiegel.

Øker i Norge

Fredag meldte FHI at det også i Norge har vært en økning av tilfeller av RS-virus de siste ukene. Økningen kommer også her til lands tidligere enn normalt.

RS-virus er en forkortelse for respiratorisk syncytial-virus, og er et virus som gir luftveisinfeksjon hos barn og voksne. Utbrudd av RS-virus forekommer vanligvis fra november til mai.

I uke 38 ble det registrert 135 positive prøver. Tre uker tidligere ble det registrert 36 tilfeller, opplyste FHI i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.