Festbråk landet rundt:

- Uvanlig mye slåssing

Politiet melder om mye festbråk og slåssing landet rundt natt til søndag.

BRÅK: Det er mye festbråk og slåssing landet rundt natt til søndag, både på private adresser og i parker. Her fra en større samling i Frongerparken tidligere i august. Foto: Foto: Annika Byrde / NTB
BRÅK: Det er mye festbråk og slåssing landet rundt natt til søndag, både på private adresser og i parker. Her fra en større samling i Frongerparken tidligere i august. Foto: Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Natt til søndag melder flere politidistrikt om en rekke henvendelser i forbindelse med slåsskamper, festbråk og forstyrrelse av nattero.

- Det siste halvannet året har vært relativt rolig ordensmessig, men nå merker vi at det tar seg opp igjen. I natt har det vært uvanlig mye slåssing og uro i sentrum, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Beate Helberg, til Dagbladet.

De fleste tilfellene har sammenheng med fest og fyll, og har funnet sted på- og utenfor utesteder i sentrumskjernen. I tillegg har politiet mottatt mange klager på feststøy på private adresser.

Politiet i Troms er imidlertid ikke alene om å rykke ut til klager på feststøy - en rekke politidistrikt i Norge melder om en hektisk natt.

- Slo to kvinner i ansiktet

Politiet i Innlandet sier til Dagbladet at det har vært mye slåssing i distriktet natt til søndag.

En person skal blant annet ha slått til to kvinner i ansiktet ved et utested i Elverum.

- En mann i 20-åra har slått to kvinner i ansiktene, med flat og knyttet neve. Det er ingen relasjon mellom mannen og de to fornærmede, sier operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder til Dagbladet.

Kvinnene er kjørt til legevakta for sjekk, og mannen er fraktet til arresten. Politiet oppretter sak på forholdet.

Politiet har mottatt et titall andre meldinger om slåssing i distriktet, hvorav flertallet av tilfellene er i Elverum, på Lillehammer, i Gjøvik og Kongsvinger. Det er foreløpig ikke meldt om alvorlig personskade som følge av uenighetene.

- Uvanlig mye fest

I Møre og Romsdal har det vært flere store ansamlinger av ungdom i løpet av natta.

I Molde er det meldt om en fest i et garasjeanlegg. Politiet anslår at det har vært mellom 100 og 150 personer på stedet. I Giske kommune på Sunnmøre har mellom 70 og 80 personer samlet seg.

FEST: Politiet melder at rundt 2000 unge har samlet seg i Frognerparken for å feste. Flere enheter er på stedet i forbindelse med ordensforstyrrelser og slagsmål. Video: Svein Dybdahl Vis mer

- Mye støy og musikk. Tre personer er innbrakt og satt i drukkenskapsarrest for ikke å ha forholdt seg til pålegg fra politiet, skriver politidistriktet påTwitter.

Også i Finnmark er det mange som ikke har fått sove på grunn av støy.

- Det er uvanlig mye fest og bråk i natt, sier operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen til Dagbladet.

I Stavanger og Haugesund har politiet også mottatt «i overkant mange» klager.

- Vi har ikke sjans til å rykke ut på alle meldingene, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Jostein Reiestad.

Rolig i Agder

I Oslo er situasjonen som den pleier i helgene, med en del klager på festbråk.

I motsetning til store deler av landet, er det imidlertid svært lite støy i Agder.

- Det er litt uventet rolig egentlig, sier operasjonsleder Audun Eide.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer