TATT Salah Abdeslam (t.v.) skulle sprenge seg i lufta under angrepet i Paris, men ombestemte seg, ifølge fransk påtalemyndighet. Her er han avbilde sammen med Hamza Attou, som ble pågrepet i november, en dag etter terroraksjonen. Foto: BFMTV / Reuters / NTB Scanpix
TATT Salah Abdeslam (t.v.) skulle sprenge seg i lufta under angrepet i Paris, men ombestemte seg, ifølge fransk påtalemyndighet. Her er han avbilde sammen med Hamza Attou, som ble pågrepet i november, en dag etter terroraksjonen. Foto: BFMTV / Reuters / NTB ScanpixVis mer

«Uvanlig stor pizza-ordre» skal ha avslørt Paris-terroristen

Salah Abdeslam skulle sprenge seg selv utenfor fotballstadion i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter 127 dager ble Europas største menneskejakt i går avsluttet. Den siste gjenlevende Paris-terroristen, Salah Abdeslam, ble i går pågrepet av belgisk og fransk antiterrorpoliti i bydelen i Molenbeek i Brussel.

Abdeslam hadde vært på frifot siden 14. november og har alltid ligget et skritt foran politiet. De har slått til mot over hundre adresser, og flere steder funnet spor av Abdeslam, men aldri terroristen selv, og fryktet at han hadde havnet i Syria.

Men på tirsdag fikk politiet et gjennombrudd da de slo til mot en leilighet i bydelen Forest. En mann ble drept i skuddvekslingen, men to personer flyktet over noen hustak, bevæpnet, og ble borte. Fingeravtrykk av Abdeslam funnet på et glass i leiligheten overbeviste politiet om at han fortsatt var i Brussel.

Bestilte store mengder pizza Ifølge France2 fikk politiet så tips om at Abdeslam befant seg i en leilighet i Molenbeek. Det førte til at de iverksatte spaning ved adressen hvor de hadde mistanke om at leieboerne skjulte en stor gruppe mennesker i leiligheten.

Men det var ikke før en kvinne i leiligheten bestilte store mengder pizza, at mistanken deres ble styrket, ifølge Politico.

Politiet valgte å strome leiligheten og fant kvinnen drikke med to venner, flere barn og den ettersøkte Abdeslam.

Under aksjonen ble terroristen skutt i beinet, og politiet har arresterte tre familiemedlemmer som huset Paris-terroristen. I huset fant politiet ifølge BFM TV et våpen, og en av Abdeslams medsammensvorne hadde et falskt syrisk pass og falsk belgisk ID.

- Innrømmer å ha vært i Paris Sammen med broren Brahim Abdeslam hadde den ettersøkte gjerningspersonen vært med og planlagt Paris-terroren. Fredag den 13. november kjørte han bilen til ett av selvmordsteamene, de tre som skulle slå til mot Stade de France.

Broren hans sprengte seg i lufta utenfor kafeen Comptoire Voltaire, men Abdeslam gjennomførte aldri noe angrep og rømte. 

I avhør har Abdeslam innrømmet at han var i Paris 13. november i fjor, da terrorangrepene ble gjennomført, opplyser hans advokat Sven Mary.

- Han samarbeider med politiet, men motsetter seg utlevering til Frankrike, sier Mary.

Ifølge AP har Abdeslam sagt til etterforskerne at han skulle sprenge seg selv utenfor fotaballstadionet Stade de France, men at han ombestemte seg.

130 mennesker ble drept i terrorangrepene i den franske hovedstaden.