Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uvanlig varmt mandag morgen. Høstkulda lar vente på seg

Mange opplevde varmt vær på vei til jobb i dag tidlig. - Det er ikke sånt som skjer hvert år.

HØSTSOL: Nord- Norge vil nok få mest opphold denne uka, men Sør-Norge får de varmeste temperaturene. Foto: NTB Scanpix
HØSTSOL: Nord- Norge vil nok få mest opphold denne uka, men Sør-Norge får de varmeste temperaturene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Synes du det var varmt å gå til jobb i dag? Det var det for mange i morges, melder Meteorologene på Twitter i dag tidlig.

Ifølge Meteorologene har det vært varme temperaturer spesielt i nord. På morgenkvisten var det aller varmest i Troms.

- Det er litt uvanlig at det er såpass varmt så tidlig på dagen. Det er ikke sånt som skjer hvert år, sier statsmeteorolog Tone Christin Thaule ved Meteorologisk institutt.

Ifølg Thaule får man vanligvis makstemperaturen midt på dagen. I Nord-Norge, blant annet i Troms og Finnmark blir det kjøligere utover dagen.

- Det har nok vært på det varmeste allerede. Temperaturene vil gå ned utover denne dagen. Det er en front som kommer fra Sogn og Fjordane og nordover langs kysten til Vest-Finnmark. Denne fronten vil ha med seg regn og trekke innover i landet, sier Thaule.

Værvinneren

På Østlandet blir det tørt og fint vær i dag, men kan få regn i morgen. Mot Sør-Norge blir det lettere vær.

Ifølge Thaule er det Nord-Norge som blir værvinneren denne uka. I nord bygger det seg opp et høytrykk i løpet av morgendagen. Temperaturene vil imidlertid synke fra mellom 15-20 grader i dag til mellom 10-15 grader fra i morgen.

- 10-15 grader er ikke så aller verst for Nord-Norge sin del. Det er Nord-Norge som får det fineste været, sier Thaule.

Gode temperaturer

I Oslo og ellers i Sør-Norge vil temperaturene i morgen ligge på omtrent det samme som i dag. Makstemperaturen i Oslo i dag ligger på 21 grader.

- Det blir gode temperaturer for Sør-Norge sin del, sier Thaule.

Makstemperaturen for Oslo denne uka blir på mellom 15-20 grader, Kristiansand vil ha en makstemperatur på rundt 17 grader, Trondheim mellom 19-20 grader og Bergen vil ha temperaturer på mellom 18-19 grader i dag og i morgen. For bergenserne kan dette fortsette inn i neste uke.

- Det blir ikke direkte kaldt. Sånn generelt blir det ikke veldig kaldt de neste dagene, men skyer og nedbør vil påvirke temperaturene, sier Thaule.

Utrygt for regn

Ifølge Thaule er det vanskelig å spå været fra onsdag og utover.

- Fra onsdag kommer det et lavtrykk fra Nordsjøen og Skagerak. Det er foreløpig usikkert hvor dette vil bevege seg, sier Thaule.

På Østlandet og i Sør-Norge er det derfor en mulighet for nedbør fra onsdag og utover uka, mens det er høytrykk som dominerer i nord.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!