VARMT: Neste uke er det er meldt usedvanlig varmt vær til denne tiden av året å være. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VARMT: Neste uke er det er meldt usedvanlig varmt vær til denne tiden av året å være. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Uvanlig varmt vær i vente i Sør-Norge

På onsdag er det ventet opp mot 20 grader i store deler av landet. Men først skal det regne godt på Vestlandet.

Søndag sendte meteorologene ut farevarsel for Vestlandet sør for Stad.

- Fra natt til tirsdag fram til natt til onsdag er det ventet mye nedbør på Vestlandet. Stedene vi venter mest nedbør vil få 70–110 mm på 24 timer, skriver Meteorologisk institutt, som advarer om at det blir fare for overvann i tettbygde strøk.

Men etter at ruskeværet gir seg, kan man nesten driste seg til å finne fram shortsen igjen, skriver Nettavisen. Da er det nemlig ventet temperaturer på opp imot 20 grader i Sør- og Midt-Norge.

- Det kan se ut som det varme været, som er på vei mot Danmark nå, kommer opp til Norge i neste uke, sier statsmeteorolog Per Egil Haga.

Han tror onsdag blir den varmeste dagen, men han mistenker at varmen kan holde seg fram mot neste helg.

- På onsdag kan vi håpe på minst skyer, og da vil nok temperaturen komme nært 20 grader, forteller Haga.

Det er sønnavind fra Sør-Europa som tar med seg varme luftmasser nordover. Varmen legger seg sør i landet, men den kan også komme til å spre seg nordover.

- Det er nok håp om at det drar seg opp til trøndelagsområdet. De nordlige delene vil også få gunstige sirkulasjoner i atmosfæren, med høye temperaturer, men varmest blir det i Sør-Norge, sier han og utdyper forklaringen, sier Haga.