Rudy Giuliani

Uventet comeback etter 28 år

Donald Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, har meldt inn til domstolen i Pennsylvania at han selv ønsker stille opp i retten tirsdag for å prosedere.

IKKE OVER: Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani, sier i et intervju på Fox News at valget ikke er avgjort. Video: Fox News via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): I søksmålet forsøker Trump å få stanset sertifiseringen av valgresultatet i Pennsylvania, hvor Biden har fått om lag 70 000 flere stemmer enn Trump.

Selv om Biden for lengst er utropt til valgvinner, nekter fortsatt Trump å erkjenne nederlaget.

NESTEN: Donald Trump holdt på å forsnakke seg da han møtte pressen i Det hvite hus. Vis mer

Høring

Giuliani meldte seg tirsdag etter at to advokater for Trumps gjenvalgskampanjen trakk seg fra saken den siste uka.

Det skjer også etter at en føderal dommer nektet forespørselen fra en Trump-advokat for å utsette tirsdagens høring, skriver CNBC. Etter planen begynner høringa kl. 13.30 lokal tid - klokka 19.30 norsk tid.

Giuliani, som er tidligere borgermester i New York og statsadvokat, har ikke gyldig tillatelse til å praktisere jus i Pennsylvania, så han er avhengig av å få en tillatelse fra dommeren for å stille opp i saken.

Etter valget har han imidlertid fått oppgaven med å lede Trump-kampanjens nasjonale, juridiske strategi, som innebærer å gå til søksmål i avgjørende delstater med anklager om valgfusk.

Første siden 1992

Ifølge Pacer har ikke Giuliani stått i en føderal rettssal siden 1992.

Giuliani holdt en famøs pressekonferanse i Philadelphia samme dag som Biden ble utropt til vinner i presidentvalget. Dagbladet var til stede da Giuliani møtte pressen utenfor anleggsgartneriet Four Seasons Total Landscaping i et industriområde med en sexbutikk og et krematorium som nærmeste naboer. Selv tvitret Trump opprinnelig at pressekonferansen skulle holdes på det luksuriøse Four Seasons-hotellet i sentrum av Philadelphia.

På pressekonferansen gjentok Giuliani påstander om valgfusk og uregelmessigheter. Han la imidlertid ikke fram dokumentasjon på dette.

Hittil har ikke Trumps mange søksmål oppnådd stort. Eksperter mener fortsatt det er særdeles lite sannsynlig at noe av dette kan endre på valgresultatet.

GIR INTERVJU: Barack Obama har gitt CBS et intervju etter valget og går hardt ut mot Donald Trump. Video: CBS via YouTube Vis mer

Ikke trua

Selv en av de andre advokatene i søksmålet Giuliani nå forsøker å bli en del av, har hatt lite tru på seier.

- Til syvende og sist, etter min mening, vil ikke denne rettslige prosedyren fungere. Det vil ikke reversere dette valget, sa advokaten Marc A. Scaringi til iHeartRadio 7. november, ifølge Washington Post.

Nå spiller han selv en nøkkelrolle i saken, sammen med Giuliani.

Seint i forrige uke trakk to advokater seg fra søksmålene i Pennsylvania, og mandag ble Scaringi hyret inn for å erstatte dem.

De siste ukene har stadig flere advokater trukket seg fra å representere Trump-kampanjen i søksmål i mange delstater. Kritikere mener disse søksmålene bare kommer med grunnløse påstander om valgfusk.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer