Ny vannscooterlov:

Uventet forbud etter kjøp

Henriette Hafslund Echholt (34) fra Drammen kjøpte mandag en vannscooter til 70 000 kr. Nå vil politikerne forby kjøretøyet i Drammenselva.

SOMMERKLAR: Henriette kjøpte vannscooter på mandag. Foto: Privat
SOMMERKLAR: Henriette kjøpte vannscooter på mandag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

34 år gamle Henriette fra Drammen gikk til anskaffelse av en vannscooter dagen før det ble fremmet et forslag om å gjøre det ulovlig å bruke kjøretøyet i Drammenselva. Drammens Tidende omtalte saken først.

- Leit

Drammenspolitiet har, siden det ble lovlig å kjøre vannscooter i Norge, mottatt flere klager om uforsvarlig kjøring i elva. Det har blitt meldt om både råkjøring og dyreplageri i området.

Henriette synes at forbudet er veldig leit. Hun har båtplass til vannscooteren sin i Drammenselva.

- Vannscooteren min har plass i Drammenselva, men jeg kjører stort sett i andre områder. Jeg får likevel et problem om jeg ikke kan kjøre vannscooteren ut, sier Henriette til Dagbladet.

Hun forstår ikke hvorfor det skal forbys å kjøre vannscooter på grunnlag av bråk og dyreplageri når disse problemene også kan oppstå i trafikken.

Vedvarende problem

Ståle Sørensen (MDG) er varaordfører i Drammen. Han sier at det nye forbudet er et resultat av lovbrudd over lengre tid.

- Det har vært lov til å kjøre vannscooter i Drammenselva lenge, og det vi kan se, er at reglene ikke overholdes. Det er ikke lov til å kjøre i over fem knop i Drammenselva, og slike kjøretøy er ikke egnet for dette, sier Sørensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer