Uventet milliongave: - Utrolig!

Testamenterte millionbeløp til kampen mot mobbing.

ODINSTIFTELSEN: Katrine Olsen Gillerdalen forteller at sorgen etter sønnens bortgang preger henne hver dag. Hun etablerte Odinstiftelsen i til minne om sønnen i 2014, og sier at de setter utrolig stor pris på gaven de nå har mottatt. Foto: Privat.
ODINSTIFTELSEN: Katrine Olsen Gillerdalen forteller at sorgen etter sønnens bortgang preger henne hver dag. Hun etablerte Odinstiftelsen i til minne om sønnen i 2014, og sier at de setter utrolig stor pris på gaven de nå har mottatt. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- For en dag. Tårer, latter og gråt, skriver OdinStiftelsen på sin Facebook-side, etter å ha mottatt en testamentarisk gave på nesten en halv million kroner.

En kvinne fra Romerike har testamentert nærmere 1,4 millioner kroner til tre organisasjoner som arbeider med å bekjempe mobbing. Kvinnen døde tidligere i år.

- Hun har slitt store deler av livet med mobbing og utenforskap, og har ikke hatt en stor omgangskrets som har tatt vare på henne, sier Brede Gundersen, senioradvokat i advokatfirmaet Halvorsen & Co.

Nå er millionsummen fordelt til OdinStiftelsen, MOT og Stiftelsen Rettferd. Alle får 456.635 kroner hver.

Ifølge Gundersen har avdøde skrevet i testamentet at pengene skulle gå til stiftelser eller foreninger som jobber mot mobbing. Han står som testamentfullbyrder, og hadde i oppgave å velge ut hvem som skulle motta midlene i fellesskap med den andre testamentsarvingen.

- Det er en stor glede for meg å kunne dele ut disse midlene og bidra til at færre opplever dette. Det er i avdødes ånd, sier Gundersen til Dagbladet.

Han håper også dette kan bidra til å inspirere flere til å donere til denne type formål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer