Uventet milliongave: - Utrolig!

Testamenterte millionbeløp til kampen mot mobbing.

ODINSTIFTELSEN: Katrine Olsen Gillerdalen forteller at sorgen etter sønnens bortgang preger henne hver dag. Hun etablerte Odinstiftelsen i til minne om sønnen i 2014, og sier at de setter utrolig stor pris på gaven de nå har mottatt. Foto: Privat.
ODINSTIFTELSEN: Katrine Olsen Gillerdalen forteller at sorgen etter sønnens bortgang preger henne hver dag. Hun etablerte Odinstiftelsen i til minne om sønnen i 2014, og sier at de setter utrolig stor pris på gaven de nå har mottatt. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- For en dag. Tårer, latter og gråt, skriver OdinStiftelsen på sin Facebook-side, etter å ha mottatt en testamentarisk gave på nesten en halv million kroner.

En kvinne fra Romerike har testamentert nærmere 1,4 millioner kroner til tre organisasjoner som arbeider med å bekjempe mobbing. Kvinnen døde tidligere i år.

- Hun har slitt store deler av livet med mobbing og utenforskap, og har ikke hatt en stor omgangskrets som har tatt vare på henne, sier Brede Gundersen, senioradvokat i advokatfirmaet Halvorsen & Co.

Nå er millionsummen fordelt til OdinStiftelsen, MOT og Stiftelsen Rettferd. Alle får 456.635 kroner hver.

Ifølge Gundersen har avdøde skrevet i testamentet at pengene skulle gå til stiftelser eller foreninger som jobber mot mobbing. Han står som testamentfullbyrder, og hadde i oppgave å velge ut hvem som skulle motta midlene i fellesskap med den andre testamentsarvingen.

- Det er en stor glede for meg å kunne dele ut disse midlene og bidra til at færre opplever dette. Det er i avdødes ånd, sier Gundersen til Dagbladet.

Han håper også dette kan bidra til å inspirere flere til å donere til denne type formål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.