Tucker Carlson

Uventet trussel

Den tidligere Fox News-profilen Tucker Carlson kan utgjøre den største trusselen mot Donald Trumps planer om å bli republikansk presidentkandidat igjen, mener tidligere republikansk strateg. Trumps tidligere justisminister advarer samtidig om en «skrekkforestilling» dersom Trump blir gjenvalgt.

STILLER: Donald Trump forsøker å bli republikanernes presidentkandidat i 2024. Nå kan Tucker Carlson utgjøre en trussel mot den planen. Foto: AP Photo/Gerald Herbert, File
STILLER: Donald Trump forsøker å bli republikanernes presidentkandidat i 2024. Nå kan Tucker Carlson utgjøre en trussel mot den planen. Foto: AP Photo/Gerald Herbert, File Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Trumps tidligere justisminister, Bill Barr, advarer om faren ved å gjenvelge Donald Trump som USAs president i 2024.

- Dersom du tror på politikken hans - det han reklamerer med som politikken sin - så er han den siste personen som faktisk kan gjennomføre og oppnå den. Han eier ikke disiplin, sier Barr i et intervju med Fox News-profilen Geraldo Rivera i Ohio fredag, ifølge The Independent.

Barr gikk av som justisminister i desember 2020 etter at presidenten hadde tapt gjenvalget.

Donald Trump la ikke skjul på hva han mente om prins Harry og Meghan Markle og deres utsagn i forbindelse med kroningen av Kong Charles. Video: GB News / Nigel Farage / Rød Løper. Vis mer

- Han har ikke evnen til strategisk tenkning eller lineær tenkning eller å prioritere, eller hvordan få ting gjort inne i systemet, sier Barr og legger til:

Annonse

- Skrekkforestilling

- Det er en skrekkforestilling når han blir overlatt til seg selv. Så dere ønsker kanskje politikken hans, men Trump vil ikke levere Trump-politikk. Han vil levere kaos.

Samtidig kan Trump nå potensielt få et uventet hinder i nominasjonskampen.

Den kjente republikanske konsulenten Rick Wilson har vært strateg for flere framtredende politikere, blant annet tidligere president George H.W. Bush. Han var også sentral i Lincoln Project, som besto av moderate republikanere, som jobbet mot gjenvalget til Trump i 2020.

I forrige uke fikk den største profilen til Fox News, Tucker Carlson, sparken, og Wilson mener Carlson har mulighet til å danke ut både Trump og Florida-guvernør Ron DeSantis i den republikanske primærvalgkampen.

- Hva hvis han stiller? Han er rik nok. Han vil umiddelbart ha en mulighet til å drive voldsom pengeinnsamling på nett, bare slått av Trump, kanskje til og med slå ham. Han er polariserende, fryktelig og ytterst umoralsk - med andre ord bedre enn Ron DeSantis for kjernevelgerne, sier Wilson på Twitter og fortsetter:

- Betydelig fare

- Jeg vil argumentere for at han er den eneste republikaneren som utgjør en betydelig fare for Donald Trump i et primærvalg. Kjendis, penger, mental skarphet, kynisme, pro-Putin-isolasjonisme og en åpenlys kjærlighet for det autoritære er en temmelig sterk, hemmelig saus for MAGA-velgerne. Kjendisstatus fikk Trump til Det hvite hus, skriver Wilson.

Selv har ikke Carlson sagt noe om at han ønsker å stille som presidentkandidat, og det er mer ventet at han vil finne en ny medieplattform. Men Wilson er ikke den eneste som ser muligheten for Carlson som presidentkandidat.

- Dersom Tucker bestemmer seg for å stille som presidentkandidat, vil han umiddelbart bli en trussel for Trump og resten av feltet, sier den republikanske strategen John Feehery til Newsweek.

Offentlig har Carlson vært en svært ivrig støttespiller for Trump på programmet sitt. Men privat har han gitt utrykk for noe ganske annet.

Hater Trump

Det ble klart i forbindelse med søksmålet fra Dominion, som lager stemmemaskinger, mot Fox News. Søksmålet endte med at TV-kanalen måtte punge ut med nesten 800 millioner dollar i et forlik. I forkant ble blant annet tekstmeldinger fra flere kjente Fox News-profiler offentliggjort. I en melding skriver Carlson om hvordan han hater Trump «lidenskapelig», og ser fram til at de ikke trenger å dekke ham lenger.

KOMMENTERER ANKLAGENE: Lekkasjene på gassrørledningene Nord Stream omtales som resultatet av en sabotasjeaksjon. Den amerikansk tv-verten Tucker Carlsons utsagn vekker oppsikt i Russland. Video: Twitter. Oversettelse: Julia Davis News. Vis mer

- Han ville fullstendig knuse Trump i en debatt. På grunn av sin evne til å konkretisere problemstillinger og kommunisere effektivt ved å framstille kompliserte temaer på en enkel måte, kunne han også slå andre utfordrere, sier Feehery.

Han trekker også fram at Carlson trolig vil være bedre i stand til å samle inn smådonasjoner fra store mengder med velgere enn de fleste andre potensielle kandidater.

En annen republikansk konsulent, Jay Townsend, sier til Newsweek at Carlson trolig vil bli heiet fram av mange som har fått nok av Trump.

- Demokrater og anti-Trump-republikanere - meg inkludert - vil elske bråket dersom Carlson utfordrer Trump. Og Carlson vil ha en enorm appell i KKK-fløyen av Maga-partiet. Men husk at Carlsons eneste talent er å lese hatefulle ytringer fra en teleprompter. Trump trenger ikke en teleprompter for å gjøre det, sier Townsend.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer