SONING

- Uverdig for den innsatte, farlig for samfunnet

Arbeiderpartiet er skremt av regjeringens fengselspolitikk og vil ha full gjennomgang av kriminalomsorgen.

FOTLENKE: Maria Aasen-Svensrud mener justisminister Tor Mikkel Wara tar feil når han hevder at åpne soningsplasser kan erstattes med elektronisk fotlenke. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
FOTLENKE: Maria Aasen-Svensrud mener justisminister Tor Mikkel Wara tar feil når han hevder at åpne soningsplasser kan erstattes med elektronisk fotlenke. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg vil si det stå sterkt som at regjeringen forsøker å bygge ned norsk kriminalomsorg, slik vi kjenner den i dag. Norge er verdenskjent for vår vellykkede rehabilitering av straffedømte, sier Maria Aasen-Svensrud (Ap), medlem i justiskomiteen på Stortinget.

- Nå er jeg redd for at vi bare står igjen med oppbevaring av innsatte og straff som svir, slik Frp er kjent for. Det er skremmende og tragisk at regjeringen, uten en demokratisk prosess, endrer strukturen, sier Ap-representanten.

Naboen din

Hun har selv lang erfaring med innsatte, som lærer ved Bastøy, og liker ikke utviklingen i kriminalomsorgen.

- Det er uverdig for enkeltmennesket, som riktignok har begått en straffbar handling og skal sone sin dom, men havner i et fengselssystem der sjansen for rehabilitering er mye mindre enn tidligere, sier Maria Aasen-Svensrud.

- Dessuten er det farlig for samfunnet. Hvem vil du skal være din nabo? En innsatt som er rehabilitert, som er i stand til å jobbe og bidra, eller en farlig kriminell som kommer rett ut fra lukket soning med stor sjanse for å begå ny kriminalitet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.