Senterpartiet ber Erna sette bom for Frp-forslag

- Uverdig og uryddig

Krisemøter i regjeringen om bompenger er spill for galleriet, mener opposisjonen. Senterpartiets Marit Arnstad retter pekefingeren mot statsministeren.

REGJERINGSKRISE? Siv Jensen får en klem av statsminister Erna Solberg under sin 50-årsfeiring i forrige uke. Jensen har nå kalt inn Frp til et ektraordinært landsstyremøtet og flere har tatt til orde for at partiet bør gå ut av regjering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REGJERINGSKRISE? Siv Jensen får en klem av statsminister Erna Solberg under sin 50-årsfeiring i forrige uke. Jensen har nå kalt inn Frp til et ektraordinært landsstyremøtet og flere har tatt til orde for at partiet bør gå ut av regjering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis Erna Solberg tillater Frp å fremme landsmøtevedtaket sitt som et løst forslag i salen, vil det være det ultimate uttrykk for spill og taktikkeri. Det vil være helt uforståelig og fullstendig uholdbart av statsministeren å åpne opp for noe slikt, sier Arnstad til Dagbladet.

Senterpartiets parlamentariske leder viser til forslaget som Carl I. Hagen fikk flertall for under Frp-landsmøtet i vår, om å bruke 100 milliarder kroner av oljefondet til å slette bompengegjeld.

- Det er useriøst om Frp skulle fremme et løst forslag i salen, etter at innstillingen til revidert nasjonalbudsjett er avgitt, om hvordan vi skal bruke 100 milliarder kroner av felleskapets midler, sier Arnstad.

Bom-retrett

Fylkesleder Tone Ims Larssen i Oslo Frp mener at partiet må innse at slaget er tapt om å få med de andre regjeringspartiene på å bruke 100 ekstra oljemilliarder for å rive alle bomstasjoner. Tilbake står en markering i stortingssalen, slik blant andre tidligere Frp-formann Carl I. Hagen har tatt til orde for.

- Det er tydelig at å bruke ekstra oljepenger ikke er et tema for de andre i regjeringen. Da må vi forsøke å finne innsparinger på andre måter, uten å pålegge brudd på Granavolden-erklæringen som for eksempel å gjøre noe med elbil-fordelene nå. Da gjenstår det å reversere prosjekter, vente med å sette i gang eller redusere kostnader, sier Ims Larssen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer